Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Десет одсто награда након четири године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 08. 2010.

Извор: Данас

Десет одсто награда након четири године

Потраживања од БК Телекома затражило 20 учесника квиза Милионер



Београд - Многи учесници квиза Милионер, који се емитовао на БК телевизији, остали су ускраћени за награде које су освојили учествујући у овом квизу, јер је РТВ БК Телеком у међувремену отишао у стечај.

Према подацима Привредног суда у Београду, од почетка покретања поступка стечаја БК Телекому 20 учесника овог квиза поднело је пријаву потраживања, и то за износе од 48.000 до 192.000 динара, што је укупно више милиона динара.

Младен Митровић, који је у квизу Милионер учествовао 2006. када је освојио 96.000 динара, каже за Данас да му је тек недавно, након што је затражио потраживања од Трговинског суда, исплаћено десет одсто награде, односно 9.600 динара. БК Телеком је, иначе, у обавези да исплати награде, а не продукцијска кућа која има права на квиз.

- У уговору који поседујем пише да је рок за исплату 90 дана од дана емитовања квиза на телевизији. Месеци су пролазили од рока који је предвиђен за исплату. Међутим, добијао сам обећања да ће награда бити исплаћена када БК Телекому буде одблокиран рачун. Рачун никада није ни био одблокиран него је касније БК Телеком ушао у стечај - објашњава Митровић.

Он је, како каже, 2008. поднео захтев у Трговинском суду у Београду за своје потраживање, јер је таква процедура за фирме које су у стечају. Према његовим речима, тек пре неколико месеци, након четири године од емитовања квиза, њему и већој групи такмичара исплаћено је по десет одсто освојене награде, „чиме је тај поступак окончан“.

- Када се узме у обзир курс динара на дан квиза и на дан исплате и трошкови судског поступка зарада не постоји - истиче Митровић.

У Привредном суду у Београду истичу за Данас да још 12 парница у којима је БК Телеком није правоснажно окончано, па је стечајни управник резервисао средства за случај неуспеха у тим споровима и извршио делимичну деобу повериоцима по Нацрту за главну деобу у висини од десет одсто за све повериоце четвртог исплатног реда, па и за учеснике квиза Милионер.

- У наредном периоду, након окончања напред наведених парница и у зависности од исхода истих и расположивих средстава биће извршена накнадна деоба - објашњавају у суду.Иначе, на основу спроведеног поступка продаје путем јавног надметања одржаног у септембру 2008. продат је РТВ БК Телеком у стечају као правно лице за излицитирану цену од 80.136.638 динара.
Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси