Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ХРТ отпушта 500 радника?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2010.

Извор: РТС

ХРТ отпушта 500 радника?

Претпоставља се да ће новим планом реструктуирања ХРТ бити отпуштено око 500 запослених и то највише техничара и административних радника. Челници ХРТ-а још нису изашли са тачним бројкама.



До краја ове године, Хрватска радио телевизија би од укупно 3.500 стално запослених, требала да отпусти најмање 500 и то највише у техници и администрацији.

Према писању "Јутарњег листа", план реструктуирања ХРТ-а биће објављен крајем септембра, али се у јавности већ барата информацијама о отказима и нагађа да ће новинари при томе ипак бити боље среће, односно мање заступљени при одласку у Завод за запошљавање.

Могуће отпуштање дела техничара тумачи се развојем нових технологија које смањују број радних места. Информације о 600 отказа, демантовао је вршилац дужности генералног директора ХРТ Јосип Поповац.

"На плану реструктурирања ради се свакодневно, па су неопходни и неки резови, али је неозбиљно говорити о чему се тачно ради док план не буде сасвим готов", рекао је Поповац.

Ипак, оставља се могућност да се, због преласка на дигитални сигнал који ће до октобра бити емитован у целој земљи, у ХРТ отворе нека радна места.

И ХРТ је као и остала јавна предузећа обухваћена налогом владе да се број запослених смањи за пет одсто, али на запошљавање у ХРТ утичу и велики губици ове ТВ и радио куће, као и оцена јавности да је тамо запослено превише људи, како запослених, тако и хонорараца чији се број ипак смањује, а који су и у погледу плаћања у много тежој ситуацији.

ХРТ би била погођена и укидањем ТВ претплате која сада износи десетак евра, а што као услов за улазак тражи ЕУ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси