Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мање ТВ програма штетног по децу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2010.

Извор: Политика

Мање ТВ програма штетног по децу

Највише прекршаја током јуна на ТВ Пинк (303), најмање на Првом програму РТС-а (1)

У програмима телевизија са националном фреквенцијом знатно је мање прекршаја који се односе на садржаје који могу бити штетни за морални и емотивни развој деце и омладине. То је резултат појачаног надзора и мера које је у мају предузела Републичка радиодифузна агенције (РРА), наводи се у саопштењу које је медијима послао Србољуб Богдановић, портпарол Савета РРА.

Служба за надзор и анализу РРА забележила је у јуну свега 18 поменутих прекршаја у програмима телевизија са националном фреквенцијом, што је готово десет пута мање него што их је било у претходном месецу. Наведени прекршаји односе се на обавезу да се посебно најаве и истакну одговарајућа ограничења годишта, али и забрану емитовања појединих садржаја у време када су доступни деци и малолетним особама.

Од почетка године до краја јуна таквих прекршаја највише је имала телевизија Пинк (укупно 303), док се на другом месту налази ТВ Кошава (168 прекршаја). Треће место припало је телевизији Хепи (14), док телевизије Б92 и Фокс имају по десет прекршаја. Најмање су моралном и емотивном развоју деце и омладине штетили ТВ Авала (три), Други програм Јавног сервиса са две „грешке”, а у овој категорији апсолутни шампион је РТС 1 са само једним прекршајем.

Богдановић је, такође, још једном подсетио да је заштита те категорије гледалаца посебно наглашена и у одредбама Европске конвенције о прекограничној телевизији али и у Директиви Европског парламента и Савета Европе.

В. М.  Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси