Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хомбах: ВАЦ у Хрватској је успешан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2010.

Извор: Политика

Хомбах: ВАЦ у Хрватској је успешан

Загреб – Шеф једног од највећих немачких медијских концерна ВАЦ Бодо Хомбах изјавио је јуче да ова компанија, која је најавила повлачење из неких држава југоисточне Европе, не планира ништа да мења у пословању у Хрватској, где је сувласник „Европа прес холдинга”.

Хомбах је раније за немачки дневник „Ханделсблат” потврдио намеру ВАЦ-а да се повуче из Србије и Румуније и најавио могућност, ако околности буду повољне, одласка и из неких других држава региона. Он је, додатно, у изјави за „Дојче веле” навео да ће ВАЦ остати и у Бугарској, где је власник два најтиражнија дневна листа – „Труд” и „24 часа”.

Главни разлог незадовољства ВАЦ-а пословањем у регији јесте неравноправност на тржишту и злоупотреба политичке моћи, навео је загребачки „Јутарњи лист”.

„У неким земљама нема фер тржишног такмичења. Уска испреплетеност олигарха и политичке моћи трује тржиште. То се не односи на Хрватску”, изјавио је Хомбах, истичући да ВАЦ у Хрватској успешно послује.И Хомбах и други представници немачких послодаваца у југоисточној Европи наглашавају да препрека за пословање у регији, на које се жале, нема у Хрватској, где се пословна клима и услови за инвестирање мењају набоље како се земља приближава чланству у ЕУ, навео је лист.

ВАЦ је један од највећих издавача новина не само у Немачкој, него и у Европи. Издаје бројне дневне новине у Немачкој, Аустрији и Мађарској, а један је од највећих улагача у медијима на подручју југоисточне Европе, где је власник или сувласник новина у Хрватској, Бугарској, Румунији, Македонији и Србији, а највеће проблеме ВАЦ је имао у Србији, навео је „Јутарњи лист”.
Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси