Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Креативно и ново мултимедијско образовање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2010.

Извор: Данас

Креативно и ново мултимедијско образовање


У Београду се отвара престижни САЕ институт

САЕ институт, светски образовни лидер у области креативних медија најавио је отварање факултета у Београду, чиме ће наставити ширење мреже интернационалних факултета.

Нови факултет у Београду ће се придружити ланцу од 56 важних градова у којима се САЕ институт тренутно налази, укључујући Лондон, Њујорк, Берлин, Минхен, Париз, Милано, Истанбул, Мадрид, Атина, Сиднеј, Дубаи, Лос Анђелес и Сингапур.

САЕ институт ће користити интернационално искуство у образовању стечено у протекле 34 године у 25 земаља, са тенденцијом позиционирања факултета у Београду као регионалног центра за дигитално и ново медијско образовање почев од аудио технике, режије, мултимедије, њеб дизајна до дигиталне анимације.

„Отварањем факултета у Београду желимо да и у Србији промовишемо наш специјални бренд креативног и новог медијског образовања. Сматрамо да је напредак било које заједнице утемељен у стандардима, расположивости и квалитету њеног образовног система и то засигурно пружа практичне користи за друштво. Верујемо да ћемо присуством у Србији допринети подизању стандарда медијске индустрије кроз најсавременије образовање и оспособљавање професионалних кадрова“, изјавио је Роми Хјуит, директор САЕ групе (на фотографији).

„Чињеница да постоји огроман раст у мултимедијалној индустрији у овом региону и захтев за креативним медијским курсевима високог квалитета као што су они које нуди САЕ нас је навела за ширењем наше мреже и у Београду. Изузетно ми је задовољство што ћемо отворити САЕ Институт у Србији први пут и радујемо се да дочекамо и своје прве студенте“, додао је Едвард Тончев, директор САЕ института у Београду.

Факултет у Београду ће располагати и најсавршенијим уређајима и опремом, а у понуди је низ редовних и ванредних студија, курсева (акредитованих од стране Миддлесеџ Университy у Лондону) на четири одсека. Званично отварање САЕ Београд је предвиђено за септембар, када се очекује упис студената на академску годину која почиње у новембру.
В. Матковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси