Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тачка на превирања у бившем „Аполу”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2010.

Извор: Дневник

Тачка на превирања у бившем „Аполу”


Новосадска телевизија поново добила главног и одговорног уредника

Управни одбор Новосадске телевизије јуче је разрешио функције главну и одговорну уредницу Мирјану Владисављев и за вршиоца дужности именовао дугогодишњу новинарку ове телевизијске станице Смиљку Сељин, наводи се у саопштењу ове медијске куће, које је потписао директор Андреја Томашевић.

Као разлог за смену Владисављеве у саопштењу се наводи њена "вишемесечна лоша сарадња са већим делом редакције и директором Томашевићем". Такође, Управни одбор је констатовао и да је дојучерашња главна уредница прекорачила овлашћења и право потписа, због чега је УО најавио да ће против Владисављеве и НН лица бити поднета кривична пријава.

У изјави за "Дневник", Владисављева је јуче рекла да је жртва раскола у странци Г17 плус, али и међустраначких преговора; као и да је жртва директора "о чијем ће раду на Новосадској телевизији, али и у лесковачком листу ’Наша реч’ јавност ускоро сазнати праву истину".

Кривичну пријаву нисам још видела и не знам како је преседник УО Обрен Марков могао да тврди да је против мене поднета кривична пријава. Као главни и одговорни уредник, у складу са Статутом установе, потписала изјаву у којој се каже да је одређена емисија о Ромима емитована и да смо заинтересовани да надаље, у складу с програмском шемом, емитујемо ту врсту емисије. У моменту када сам изјаву потписала, нисам била упозната да ли и са каквим пројектима телевизија конкуриш е, о чему је требао да ме обавести директор, што није учинио, као што ме није обавештавао ни о другим стварима које се тичу уређивачке политике куће.

Није дошло ни до какве злоупотребе печата, о чему сведоче и изјаве колегиница које су упознате с оним што се дешавало у вези изјаве - изјавила је јуче за наш лист Мирјана Владисављев, најављујући да ће свој посао на Новосадској телевизији и даље обављати професионално, да је у овом моменту највише занима опстанак градске телевизије и да се нада да ће њена сарадња са колегама бити добра, као што је била и до сада.
З. Делић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси