Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бомба сеје притиске
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2010.

Извор: Вечерње новости

Бомба сеје притиске


Ново застрашивање новинара на КиМ

Удружење новинара Србије, Друштво новинара Косова и Метохије, као и Независно удружење новинара Србије затражили су од Кфора, Еулекса и КПС да учине све како би заштитили новинаре и спречили нове нападе.

Непознати починиоци извршили су бомбашки напад у Звечану на кућу Часлава Милисављевића. Пола сата после поноћи у понедељак бачена је експлозивна направа, која је оштетила три путничка аутомобила.Захтева се од Косовске полицијске службе да се идентификују и казне извршиоци и евентуални налогодавци напада, који је окарактерисан као терористички. Такође, упућен је и захтев да се одмах предузму све мере на обезбеђењу новинара Милисављевића и његове породице.

Сматрајући да су мотиви за напад политичке природе, Часлав Милисављевић је рекао да у нападу, на сву срећу, повређених није било.Капетан Косовске полицијске службе Нусрет Мехмети изјавио је да су том приликом оштећена два аутомобила марке „голф“ и један „фијат пунто“.Командир Полицијске станице у Звечану Ненад Ђурић рекао је да је после увиђаја утврђено да је у питању ручна граната М-75.

НУНС у саопштењу захтева од Косовске полицијске службе да се идентификују и казне извршиоци и евентуални налогодавци напада, који је из тог удружења окарактерисан као терористички.Од полиције захтевамо и да одмах предузме све мере на обезбеђењу новинара Милисављевића и његове породице, наведено је у саопштењу НУНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси