Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плате после продаје хале
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2010.

Извор: Правда

Плате после продаје хале

Постигнут договор о обустави протеста у "Дневник холдингу"





Нови Сад - Радници „Дневник холдинга“ и „Дневник штампарије“ су после скупа одржаног јуче у преподневним сатима, одлучили да обуставе протесте, али да наставе штрајк, све док им не буду испаћене заостале зараде и путни трошкови.

Оваква одлука уследила је после понуде коју су добили од владе АП Војводине о расподели пара после продаје помоћне зграде штампарије, као и подршци за реструктуирање предузећа.

– Ово је суштина онога што смо тражили, а радници су задовољни предлогом за расподелу новца од продаје објекта. Такође, подржавамо и одлуку о куповини опреме, јер ћемо моћи тржишно да послујемо – каже Стева Томин, председник синдиката „Дневник холдинга“ и штампарије.

Он је појаснио да ће са радом, ипак, почети тек кад им новац легне на рачуне, а да за сада одустају од протестних шетњи и блокаде новосадских улица и мостова, како су то раније најављивали. Покрајински секретар за рад и запошљавање, Мирослав Васин, радницима је прексиноћ објаснио предлог покрајинске владе, по коме ће се новац од продаје монтажне хале утрошити на исплату заосталих зарада, социјални програм, односно, исплату отпремнина за оне који желе да напусте фирму, као и на набавку машина и куповину репроматеријала. Продаја монтажне хале требало би да буде обављена до уторка, а, како смо незванично сазнали, постоји понуда од 150 милиона динара.

– Влада Војводине је подржала процес реструктуирања „Дневник холдинга“, чиме ће бити створени услови за рационалније пословање, покретање производње и ефикасније измиривање обавеза према повериоцима. Покрајинска влада је дала сагласност Агенцији за приватизацију на поступак реструктуирања, а такав статус требало би убрзо да одобри Влада Србије – рекао је Васин. Он је објаснио да ће процес реструктуирања подразумевати укидање блокаде рачуна предузећа, затим замрзавање обавеза према повериоцима, док из сопствених извора не буду могле да буду сервисиране, као и отварање могућности за квалитетнији социјални програм.

Антрфиле: Директорка пред вратима

Покрајински секретар Мирослав Васин замерио је радницима на поступку од среде када су Јасни Машуловић, в. д директору „Дневник холдинга“, забранили да уђе у зграду предузећа.– То је незаконити поступак, јер је њој на овај начин ускраћено право на рад. Такође, директорица је од дана када је постављена на ту дужност предузела низ мера за опоравак предузећа, а подсећам и на то да је управо она предложила мере за реструктуирање предузећа, што сте и ви тражили.

С. Костић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси