Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Војвођански новинари задовољни сарадњом сa полицијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2010.

Извор: Дневник

Војвођански новинари задовољни сарадњом сa полицијом


Искуства која медији имају у комуникацији с полицијом у Војводини су врло позитивна, закључак је истраживања које је агенција П.Р.А. из Београда реализовала у првој половини јуна 2010, испитујући ставове 40 уредника и новинара регионалних и локалних медија у Војводини.

Ово истраживање реализовано је током припреме прве радионице за портпароле и начелнике подручних полицијских управа у Војводини које је организовао и реализовао ОЕБС у сарадњи с агенцијом П.Р.А. Циљ истраживања био је да анализира искуства уредника и новинара, али и да идентификује проблеме у њиховој сарадњи с портпаролима полицијских управа.

По тим резултатима, 47,8 одсто анкетираних уредника и новинара по неколико пута недељно сарађује с подручним управама МУП-а и веома су задовољни досадашњом сарадњом. На питање с ким најчешће комуницирају у МУП-у, 62,1 одсто уредника и новинара је одговорило да је то портпарол подручне управе, а 20,7 одсто испитаника – да је то начелник подручне управе полиције.

Уредници и новинари су лично веома задовољни и досадашњом сарадњом с подручним управама МУП-а – њих 69,6 одсто, док је 21,7 проценат незадовољан. Искуства новинара с челним људима полиције у Војводини су у 61 проценту случајева позитивна или чак врло позитивна, док је 12,9 одсто новинара имало умерено негативна или негативна искуства с руководиоцима полиције у Војводини. На питање колико им одговара да полицијске управе МУП-а имају свог портпарола, 43,5 одсто новинара је рекло да им веома одговара да оваква институција има свог портпарола. Најефикаснији канали комуникације, којима су уредници и новинари из Војводине дали високе оцене, јесу изјаве водећ их људи, интервјуи и конференције за медије. Као мање ефикасне канале комуникације новинари наводе прес-материјале, семинаре и трибине за новинаре и прес-билтене.

Закључак истраживања је да су искуства која медији имају у сарадњи с полицијом углавном позитивна, али нешто више од петине испитаника исказало је неку врсту незадовољства. На питање да искаж у у чему су незадовољни, новинари су навели недовољну отвореност ових институција, као и неблаговремене информације од подручних полицијских управа у Војводини у вандредним ситуацијама.

М. Митровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси