Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Повлачење ВАЦ-а је неопозиво
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 06. 2010.

Извор: Данас

Повлачење ВАЦ-а је неопозиво

Представник немачке медијске групације за Србију Петер Ланге



Београд, Есен - Саопштење Медијске групе ВАЦ (ЊАЗ Медиенгруппе) са седиштем у Есену у Немачкој да се повлачи из Србије изазвало је различита реаговања у овдашњој медијској и политичкој јавности. Представник ВАЦ за Србију Петер Ланге за Данас каже да ова медијска групација жели да прода све своје акције у свим компанијама које има у Србији „што је пре могуће“.

- Наше најављено повлачење је утврђено и неопозиво - каже Ланге.

- Шта заправо значи одлазак ВАЦ-а из Србије и постоје ли било какве могућности да промените мишљење?


- Желимо да продамо наше деонице и нашу компанију што је пре могуће. Наше најављено повлачење је утврђено и неопозиво.

- Да ли је тачно да је Медијска група ВАЦ купила, и платила, више од 62 одсто деоница Вечерњих новости? Ако је тако, коме је то плаћено?


- Да! Плаћено је једном српском пословном човеку, који има функцију да ради као посредник, али вам, нажалост, не можемо рећи његово име због споразума о поверљивости.

- Да ли је Медијска група ВАЦ на било који начин имала послове са Станком Суботићем Цанетом у том контексту и, ако је тако, какве?

- Прекинули смо све пословне контакте с господином Суботићем када је упао у проблеме и доспео на црвену листу Интерпола.

- Какав је био и какав је сада ваш пословни однос с Миланом Беком?

- Немам коментара.

- Шта су будући планови Медијске групе ВАЦ с Вечерњим новостима?

- Преузећемо деонице за које смо платили; други корак је потом да их продамо.

- Има ли заинтересованих за куповину ваших акција у Вечерњим новостима, Политици и Дневнику? Каква је процена њихове вредности у овом тренутку?


- Да, има озбиљно заинтересованих људи и компанија. Не говоримо јавно о вредности.

- Можете ли да разјасните положај ВАЦ-а у власништву неких дистрибутивних мрежа у Србији? Планирате ли да и то продате или окончате те подухвате?

- Верујемо да мислите на нашу компанију Штампа систем. Ми смо стопостотни власник те компаније. Да, спремни смо да продамо ову компанију.

- Имали сте прилику да чујете изјаву господина Млађана Динкића. Шта мислите зашто он овако реагује када је у питању ВАЦ?


- Не знам, треба да питате господина Динкића. Али можете користити изјаву господина Бода Хомбаха, извршног директора Медијске групе ВАЦ, да ћемо са задовољством испунити жељу господина Динкића да као инвеститори напустимо земљу.

- Да ли сте имали икакве значајне контакте с другим српским политичарима о овим питањима и каква је била њихова улога у томе?

- Да, али о тим контактима не говоримо јавно.

- Да ли Медијска група ВАЦ има сличне проблеме и у другим земљама овог региона?


- Не, ми немамо сличне проблеме у другим земљама региона. То је особит српски проблем.

Антрфиле : Утицај


- Мислите ли да би најављени одлазак ВАЦ-а из Србије могао утицати на друге или потенцијалне немачке инвеститоре у ову земљу?

- Не надам се томе, али се такав утисак може стећи ако узмете у обзир неке озбиљне коментаре одговорних пословних људи и политичара у Немачкој.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси