Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Дневник" данас није изашао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2010.

Извор: Блиц

"Дневник" данас није изашао


Најстарији дневник на српском језику у Војводини, новосадски Дневник, данас није изашао, а интернет портал листа од синоћ је ван функције.

Како агенције Бета сазнаје у менаџменту предузећа "Дневник Војводина прес" (ДВП), издавача листа, разлог за неизлажење Дневника је одбијање радника штампарије да раде јер им, наводно, нису на време исплаћени лични дохоци.

На интернет страници Дневника од синоћ пише да је страница тренутно ван мреже због "реновирања и замене погонског софтвера".

Како Бета сазнаје у ДВП-у, новинари Дневника јуче су припремили суботње издање листа и прелом је послат у штампарију, али су радници на рото-машинама око 23.00 одбили да штампају новине.

Скупштина акционара Дневник холдинга јуче је донела одлуку да се против медијског концерна ВАЦ (WАЗ) поднесе тужба јер није испунио обавезе из оснивачког уговора у заједничком предузећу "Дневник Војводина прес" у износу од око шест милиона евта.

Скупштина је прихватила и предлог Управног одбора да се пред надлежним судом покрене стечајни поступак због претеће немогућности плаћања приспелих обавеза ДВП-а према повериоцима.

Донета је и одлуку да се покрене поступак за регулисање оснивачких права у листу Дневник, јер је ДВП уписан као оснивач тог дневног листа.

У току је седница менаџмента ДВП-а на којој би требало да буде размотрена актуелна ситуација.

Управни одбор анализирао је почетком недеље испуњење уговорних обавеза ВАЦ-а приликом оснивања ДВП-а 2003. године, које се односе на изградњу нове штампарије, куповину нових машина, преузимање између 80 и 100 радника холдинга и социјални програм од три милиона евра за вишак запослених.

Уколико би се на суду утврдило да обавезе нису испуњене, то би значило да ВАЦ не располаже са 55 одсто удела у власништву, јер се обавезао да ће стећи право на поменути власнички удео само ако испуни све обавезе.

У холдингу сматрају да ВАЦ у овом тренутку нема право да уђе у преговоре са трећим лицем о преузимању 55 одсто удела у ДВП-у, јер у уговору стоји да Дневник холдинг као неспорни власник 45 одсто акција има право прече куповине.

Медијски концерн ВАЦ најавио је средином прошле недеље да ће напустити тржиште Србије. Поред власничког удела у предузећу ДВП-у, ВАЦ поседује и власнички удео у беградској Политици.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси