Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  “Дневник” тужи ВАЦ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2010.

Извор: Б92

“Дневник” тужи ВАЦ


Нови Сад - Скупштина акционара “Дневник холдинга” донела је одлуку да се против медијског концерна ВАЦ поднесе тужба.

Како је објашњено, тужба ће бити поднета јер ВАЦ није испунио обавезе из оснивачког уговора у заједничком предузећу "Дневник Војводина прес" у износу од око 6 милиона евра.

Председник Управног одбора Златимир Момиров каже да је Скупштина акционара прихватила и предлог УО да се пред надлежним судом покрене стечајни поступак због претеће неспособности плаћања приспелих обавеза "Дневник Војводина преса" према повериоцима.

Према његовим речима, Скупштина акционара одлучила је и да се покрене поступак за регулисање оснивачких права у листу “Дневник”, јер је “Дневник Војводина прес” уписан као оснивач тог дневног листа.

"Сви наши предлози Скупштини акционара упућени су због спасавања дневног листа ‘Дневник’, најстаријег дневног листа на српском језику у Војводини, како бисмо онемогућили престанак његовог излажења, јер у новонасталој ситуацији то реално прети", рекао је Момиров и додао да
је то и став Скупштине Војводине, као оснивача “Дневник холдинга”.

Управни одбор анализирао је почетком недеље испуњење уговорних обавеза ВАЦ-а приликом оснивања “Дневник Војводина преса” 2003. године, које се односе на изградњу нове штампарије, куповину нових машина, преузимање између 80 и 100 радника холдинга и социјални програм од три милиона евра за вишак запослених.

Према речима Момирова, уколико се на суду утврди да обавезе нису испуњене, то би значило да ВАЦ не располаже са 55 одсто удела у власништву, јер се обавезао да ће стећи право на поменути власнички удео само ако испуни све обавезе.

У холдингу сматрају и да ВАЦ у овом тренутку нема право да уђе у преговоре са трећим лицем о преузимању 55 одсто удела у “Дневник Војводина пресу”, јер у уговору стоји да “Дневник холдинг” као неспорни власник 45 одсто акција има право прече куповине.

Медијски концерн ВАЦ најавио је средином прошле недеље да ће напустити тржиште Србије.

Поред власничког удела у предузећу “Дневник Војводина прес”, ВАЦ поседује и власнички удео у беградској “Политици”.

Бета


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси