Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поништити упис!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости

Поништити упис!


Адвокатска канцеларија ”Ардос холдинга”


Жалба због незаконите промене власништва друштва ”Ардос холдинг” Гмбх, у чијем власништву је 24,89 одсто акција ”Новости”, поднета је пред надлежним судом у Салцбургу, саопштила је у четвртак београдска адвокатска канцеларија ”Јанковић, Поповић, Митић”.

У својству пуномоћника друштва ”Бикос” из Аустрије, које је оснивач и једини законити члан ”Ардоса”, канцеларија је поднела захтев за брисање по службеној дужности, односно жалбу на решење о упису ”Ост холдинг Сидостеуропа” Гмбх, Аустрија, као 100 одсто власника ”Ардоса”.

Правни заступници ”Ардоса” подсећају да је медијска група ВАЦ, коришћењем правних симулација и без претходног одобрења Комисије за заштиту конкуренције, преко свог зависног друштва ”Ост холдинг Сидостеуропа”, успела да се без достављања потребне документације региструје код надлежног суда у Салцбургу, као 100 одсто власник ”Ардоса”. Тиме је посредно стекла власништво над акцијама ”Новости”.

Са овом регистрацијом ВАЦ је разрешио и уписане директоре ”Ардоса” и поставио нове. Очекује се да суд у најскоријем року одлучи о поднетим захтевима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси