Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ преузео акције "Новости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 06. 2010.

Извор: Б92

ВАЦ преузео акције "Новости"

Београд - ВАЦ преузео 23 одсто акција "Новости", које припадају фирми "Ардус", у власништву Милана Бека, сазнаје Б92. Из "Ардуса" тврде да је у питању превара.



Како сазнајемо, у наредне две недеље ВАЦ ће преузети и преостали пакет акција "Вечерњих Новости" од Милана Бека.

Преко своје три фирме, Беко има нешто више од 63 одсто акција "Вечерњих Новости". Преостале акције су у власништву државе, 29 одсто, и ПИО Фонда који има седам одсто акција.

Из "Новости" је прослеђено саопштење правних заступника фирме "Ардус", у коме се наводи да је ВАЦ, у Бечу, на превару и мимо законских прописа, од једне адвокатске канцеларије, без икакве документације, уписао да преузима комплетну фирму "Ардус", па самим тим, верује, и 23 одсто акција "Новости".

Саопштено је и да је на истоветан начин ВАЦ покушао да преотме и другу фирму, али да у томе није успео.

Адвокати београдског власника ових фирми предузели су више законских потеза. Од Комисије за заштиту од монопола траже, пре свега, да изнесе свој став и потврди оно што је обелоданила пре неколико дана, односно да није донела одлуку.

Београдски адвокати тврде да оваквим противправним и насилничким потезима ВАЦ и Хомбах поткопавају правни систем Србије, а нотаре у Бечу упозорили су да су могуће тужбе, не само против њих, него и против аустријске државе, чији су они службеници.

Очекује се и брзо реаговање институција државе, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси