Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пропао покушај помирења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости

Пропао покушај помирења

Лидер НС Велимир Илић тужио уредника "Чачанских новина"




У Основном суду у Чачку јуче је одржано прво рошиште по приватној тужби лидера Нове Србије Велимира Илића против главног и одговорног уредника "Чачанских новина" Стојана Марковића.

Илић је тужио Марковића због кривичног дела клевете, а разлог су текстови - "Занемоћали мандарин" и "Давидовић, Јоцић, Шаранчић... нека се спреми".

Недавно је пресудом Вишег суда у Чачку Марковић обавезан да бившем министру исплати 180.000 динара на име надокнаде штете, а због навода из истог текста. Новинар истиче да је на ову пресуду поднео жалбу УСС, наводећи да је реч о хуморески и да се у његовом тексту нигде експлицитно не спомиње Илић.

 У Основном суду јуче је одржано рочиште за покушај мирења, али је Марковић одбио понуду, јер сматра да његова хумореска "одсликава политичку стварност у Србији уопште и да се она не односи само на бившег министра".

- Нисам реаговао када ме је политички вређао, али је много је ружно када за некога ко је мучки ударен напишете да је узрок његовог здравственог стања била превелика доза вијагре - рекао је Илић.

В. И.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси