Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћурувија: Дачић зна ко су убице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2010.

Извор: Блиц онлајн

Ћурувија: Дачић зна ко су убице

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова, зна ко је убио Славка Ћурувију, уредника и власника „Дневног телеграфа“, тврди његов брат Јово Ћурувија. По његовим речима, одговори се крију у архивама тајних служби, а све остало је заташкавање злочина.




Јово Ћурувија наводи да се истина о убиству његовог брата налази у архивама тајних служби државе Србије, али и да су имена наручиоца, организатора и убица и те како позната Ивици Дачићу.

- Дачић, бивши гласноговорник злочинца Милошевића јако добро зна ко је убио Славка Ћурувију. Знао је и 11.4. 1999. године, али је ћутао као што ћути и данас. Славка су убили службеници државе Србије. Ако Дачић жели да изведе злочинце пред лице правде, нека уђе у архиве цивилних и војних тајни служби његовог бившег шефа и идола. Тамо све пише. Све остало је заташкавање злочина. Годинама глуме истрагу и заваравају породицу, пријатеље и српску јавност. Докле тако? Држава Србија мора да призна да су Славка Ћурувију убили њени службеници и да злочинце изведе на суд, а има их много - и то живих. Шта више, доста њих је напредовало у тајним службама, а неки су награђени положајима у дипломатско - конзуларним представништвима.

Докле мисле да скривају и заташкавају злочин режима СПС, СРС и ЈУЛ-а у којем је Дачић заузимао високи положај. Је л’ и то резултат Декларације помирења коју су потписали Дачић и Тадић – пита се Јово Ћурувија.

Коментаришући документ са којим је Удружење новинара Србије пре два дана упознало јавност, а у којем Ненад Илић, осуђени припадник ЈСО тврди да су убице Славка Ћурувије Миле Луковић и Милош Симовић, припадници земунског клана, Јово Ћурувија наводи да су Војислав Шешељ и његове „војводе“ као и поједини сарадници ДБ-а већ покушали да убиство прикажу као мафијашки обрачун, али да нису успели, па сматра да неће ни Дачић.

- Љиљана Смајловић је нагласила да овај документ постоји већ седам година. Код кога је та изјава била, зашто о томе није обавештена јавност-и ја постављам исто питање. Да поновим: Истина је у архивама тајних служби државе Србије. Бојим се да ни ови који су на власти немају храбрости да их отворе што показују да у овој земљи тајне службе нико не контролише, већ да они контролишу све - Јово Ћурувија

Поводом информације да су убице Луковић и Симовић, огласило се и Удружење новинара Војводине. Они наводе да је информација коју је пласирао УНС непроверљива и поткрепљена на сумњив начин, али истичу и да се на високим положајима у том удружењу налазе људи који су сарађивали са режимом који је Ћурувију прогањао и убио.

- Председница УНС-а Љиљана Смајловић саопштила је новинарима да је добила документ из тајних дипломатских извора, а да јој је он потврђен са највиших, опет анонимних, инстанци полиције. Дилетантски је валидност тврдњи једног анонимног извора потврђивати другим анонимним извором. Прибојавамо се да је реч о покушају дезинформације јавности, односно да се ради о покушају да се перцепција јавности пресели са бившег режима, чији кадрови и даље нису лустрирани, на криминалну групу Земунски клан. Осим тога, УНС на високим положајима има људе који су сарађивали са режимом који је Ћурувију прогањао и убио, па овакве информације сматрамо замагљивањем ситуације у интересу ових или оних страна – наводи се у саопштењу.

И. Спасов

Драшковић: Мени Илићеве тврдње делују уверљиво

Мени делује сасвим уверљиво и верујем да је све што је Ненад Илић рекао пред полицијом за време акције „Сабља“ тачно. Тим пре што знам да оно што је говорио о атентату у Будви и детаљи које је износио су апсолутно тачни тако да не верујем да би баш везано за Ћурувију говорио нешто што није тачно. Значи верујем да је било онако како он каже и да је и Ћурувију убила иста злочиначка дружина коју је организовао Раде Марковић, логистику спроводио Радоњић, Легија наручивао убице из својих беретки и они завршавали посао као што су то урадили и на Ибарској магистрали, у Будви, са Стамболићем, тако су и са Ћурувијом. Сасвим сигурно јер је то било исто време. Исти су људи уплетени, прича је потпуно иста, исти начин извршења, све исто – каже за „Блиц недеље“ Даница Драшковић и додаје да све постоји у досијеима служби безбедности и када би се та досијеа отворила, сва би се убиства решила у једном дану. Међутим, не постоји политичка воља да се то уради.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси