Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Пантић" - Рикарду Јакони
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости

"Пантић" - Рикарду Јакони

Сутра се навршава девет година од убиства новинара "Новости" Милана Пантића




Овогодишњи добитник награде "Милан Пантић" је италијански новинар Рикардо Јакона. Овај новинар РАИ телевизије признање је заслужио документарним филмом "Бесконачни рат", у коме открива и другу страну догађања на Косову и Метохији за време и после НАТО бомбардовања, спрегу локалне власти и криминала и последице западне политике на КиМ.

Одлуку о лауреату једногласно је донео жири у саставу: Нино Брајовић, генерални секретар Удружења новинара Србије, Вукашин Обрадовић, в.д. председника Независног удружења новинара Србије, Љубиша Вујић, директор ЈИП "Нови пут", Александар Добросављевић, представник Књижевног клуба "Ђура Јакшић" из Јагодине, и Милош Антић, уредник "Новости".

Награду за новинарску храброст, у знак сећања на нашег колегу Милана Пантића, девету годину заредом заједнички додељују "Вечерње новости", "Нови пут", УНС, НУНС и Клуб "Ђура Јакшић".

Признање ће бити уручено сутра у Јагодини, на дан када је пре девет година пред кућним прагом убијен Милан Пантић, дописник "Новости" из овог града. Пре тога, биће одржан помен.

Према одлуци одборника Скупштине града Јагодине, сутра ће бити отворен и Трг Милана Пантића у јагодинском насељу Табане.

Иако је у полицијској истрази о Пантићевом убиству саслушано више од 2.000 особа, до данас нису откривени мотиви, наручиоци и убице. Још пре четири године најављена је "истрага о истрази његовог убиства", али такав извештај није обелодањен. И Компанија "Новости", и новинарска удружења, и демократска јавност очекују да држава испуни своју обавезу - откривање убица Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића.

Е. В. Н.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси