Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА: На РТС-у мало програма из културе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2010.

Извор: Политика

РРА: На РТС-у мало програма из културе

На програму првог канала Радио телевизије Србије од јануара до марта највише је било информативног програма, преко 14 дана. С друге стране, гледаоци су најмање могли да уживају у културно-уметничким емисијама, јер је њих било тек непуних 12 сати.



Ово су неки од података из извештаја представљеног на јучерашњој седници Савета Републичке радиодифузне агенције, а који је урадила Служба за надзор и анализу.

Горан Караџић, заменик председника Савета РРА, казао је да су они упутили извештај програмском одбору РТС, на чији је захтев анализа и урађена.

– Они би требало да заузму одређени став и да се определе према подацима који овај документ садржи. РРА на седници није донео никакав експлицитан закључак – објаснио је Караџић.

На листи најприсутнијих категорија приказаних на првом програму у врху су и филмски (укупно преко 10 дана), вести (осам дана), а само дан мање приказиване су серије. На самом дну, поред културно-уметничког, налазе се спортски и верски програм са 14, односно 17 сати емитовања.

Караџић је за „Политику” објаснио и то да не постоји законска одредница која говори колико треба да има научног, колико дечјег или било које друге категорије програма. Оно што закон тражи од РТС је да испуни до краја године квоту од 10 одсто учешћа независне продукције.

– То ће они вероватно учинити, јер за сада на првом каналу имају 7,5 одсто независне продукције, а на другом 8,76 одсто – навео је Караџић.

Интересантно је да на другом програм РТС опет доминира информативни програм, али и да су музички, научно-образовни, културно-уметнички и документарни програм равноправније избалансирани.

В. М. Д.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси