Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Сташа“ Светиславу Басари, „Бурзан“ Николи Томићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2010.

Извор: Данас

„Сташа“ Светиславу Басари, „Бурзан“ Николи Томићу


Проглашени добитници традиционалних годишњих награда листа „Данас“

Београд - Поводом 13. рођендана листа Данас данас ће бити уручене традиционалне годишње новинарске награде - „Станислав Сташа Маринковић“, „Никола Бурзан“, као и признања „Пријатељ Данаса“.

Већином гласова жирија награда „Станислав Сташа Маринковић“ за новинарски подухват биће додељена књижевнику Светиславу Басари који више од шест месеци у својој колумни „Фамозно“ у Данасу анализира друштвено-политичка кретања у земљи, као и најактуелније догађаје из сфере криминала, спорта и забаве. Овакав новинарски подухват сличан Басари није виђен од колумни легендарног новинара Богдана Тирнанића.

Међу предложеним кандидатима за ову награду нашли су се и главни уредник недељника „Време“ Драгољуб Жарковић, главни и одговорни уредник магазина „Статус“ Славиша Лекић, новинар и књижевник Борис Дежуловић, новинарка Данаса Гордана Нонин, председник Независног удружења новинара Војводине Динко Грухоњић, новинарка ТВ Б92 Даница Вученић и екипа емисије Инсајдер, која је са Басаром била у најужем избору.

У оштрој конкуренцији за награду „Никола Бурзан“ која се додељује за успешан рад и залагање у редакцији током протекле године нашли су се уредник политичке рубрике Никола Томић и новинарка Ивана Пејчић, а једногласном одлуком жирија награда ће бити додељена Николи Томићу.

Целокупним радом, трудом и залагањем у политичкој рубрици Никола Томић је на виши ниво подигао углед новине која у суштини и јесте политичка и допринео да се Данас посебно истакне у оштрој трци са конкуренцијом.

Признања „Пријатељ Данаса“ које наш лист додељује личностима из јавног живота са којима дели исте вредности биће додељене филозофу и књижевнику Радомиру Константиновићу, театрологу Јовану Ћирилову и гувернеру Народне банке Србије Радовану Јелашићу.

М. Д. М.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси