Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српски камерман пуштен из израелског притвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2010.

Извор: Блиц онлајн

Српски камерман пуштен из израелског притвора

Држављанин Србије, камерман Срђан Стојиљковић, који је био у притвору на југу Израела заједно с другим страним држављанима задржаним после напада израелске морнарице на хуманитарни конвој, пуштен је данас и на путу је према аеродрому у Тел Авиву, потврђено је Танјугу у управи затвора Ела, код Бершеве.



Стојиљковић би већ вечерас могао да отпутује редовним авионом из Тел Авива за Београд.

Израелске власти су прошле ноћи почеле депортацију свих међународних активиста из конвоја бродова који су носили хуманитарну помоћ појасу Газе. О томе прочитајте у посебној вести.

Амбасада Србије у Тел Авиву затражила је да држављанин Стојиљковић буде одмах пуштен , пошто се ради о новинару, а не активисти и то уредно акредитованом, речено је Танјугу у добро обавештеним изворима.

Српског камермана је, док је био у притвору, посетио отправник послова амбасаде Србије Милутин Станојевић.

Стојиљковић је био у затвору Ела крај Бершеве, у пустињи Негев, једном од најбоље чуваних у Израелу, где је раније било већ 60 људи притворених после напада израелских командоса на хуманитарни конвој.

Израелски медији објавили су да је међу притворенима још једна особа из Србије, са Космета. Према незваничним информацијама, то лице има пасош УНМИК-а и такође му је понуђена конзуларна помоћ .

Танјуг


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси