Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство здравља Србије одустало од „Медијског правилника“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2010.

Извор: Прес

Министарство здравља Србије одустало од „Медијског правилника“


Београд - Министарство здравља одустало је од израде препорука за извештавање медија о здравству јер је радна верзија овог документа изазвала негодовање новинара и струковних удружења, који су га означили као сраман покушај гушења слободе медија.

На адресу Удружења новинара Србије у петак је стигао допис из Министарства здравља у којем, између осталог, стоји да они не треба да буду носилац овог процеса већ да је то посао за новинарска удружења.

- Ова иницијатива је изазвала бурне реакције неких новинара и схваћена је као притисак на њихов рад, што није била намера. Министарство здравља не треба да буде носилац овог процеса. Уверени смо да ће новинарска удружења на најбољи могући начин предузимати даље активности на унапређењу извештавања о медицини. Министарство здравља је на располагању за све даље активности о којима се постигне договор - стоји у допису, који је потписао министар здравља Томица Милосављевић.

Спорне препоруке о извештавању у здравству биле су тема и јучерашњег округлог стола који је организовало Удружење новинара Србије.

Новинар Петар Јеремић рекао је да после свега остаје нејасно коме су ове препоруке биле потребне када већ постоје Закон о информисању и Кодекс новинара.

- Они су прекршили Закон о информисању и новинарски кодекс јер су писали нешто што је у супротности с њима! Ја хоћу да верујем да је њихова намера била добра, али у јавности се стиче утисак да је ипак била злонамерна. Шта су хтели? Да дисциплинују новинаре? Е, па нису успели - рекао је Јеремић.

В. Недељковић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси