Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Златно перо” ДНВ-А бардовима новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 05. 2010.

Извор: Дневник

„Златно перо” ДНВ-А бардовима новинарства


Награде “Златно перо”, које је Друштво новинара Војводине установило поводом 65 година од настанка, додељене су седморици журналиста чији рад је протеклих деценија обележио овдашње медије.

Припале су доајенима “Дневника” Димитрију Чичовачком и Николи Цветковић у (и данас је сарадник “Новосадске хронике”), оснивачима ТВ НС др Душану Попову и Слободану Будакову, Иштвану Немету, који је каријеру изградио у “Мађар соу”, Флорин Урсулеску био је новинар “Либертатее” и Румунске редакције ТВ НС, а Витомир Сударски у два мандата директор “Дневника”.

Дугогодишњи челник ДНВ-а Слободан Јаковљевић је нагласио да је “Златно перо” покушај да се ода признање колегама од којих су училе генерације војвођанских новинара, и најавио да ће оно постати традицинално.

Годишња награда ДНВ-а за извештавање из области аграра “Др Петар Дрезгић” припала је Петру Кочићу, дописнику Радио Београда, за ТВ репортажу “Димитрије Фрушић” новинару ТВ БАП из Бачке ПаланкеЂорђу Јарчевићу, “Јаша Томић” за уреднички посао Браниславу Санчанину из “Карловач ког листа”, док је лауреат признања за животно дело “Светозар Милетић” дугогодишњи фоторепортер “Мађар соа” Габор Ифју.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси