Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гладовањем до плата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 05. 2010.

Извор: Вечерње новости

Гладовањем до плата


Око 150 радника Радио-телевизије Приштина, који већ четврти дан штрајкују глађу у просторијама ТВ Мост у Звечану, ТВ Пулс у Шилову, Радија Косовска Митровица у Звечану и Радија Грачаница у Грачаници, одлучни су да истрају у захтевима да им се реши статус и исплате заостале зараде.

Они су током дана одбили понуду генералног директора РТС Александра Тијанића да обуставе штрајк глађу, да РТС у наредних дан-два исплати радницима заостале зараде, а да решење будућег статуса радници потраже у Влади Републике Србије.

-Такав предлог нисмо желели да прихватимо, јер ми смо радници РТС, а РТП од 1991. године до данас. Тачно је да смо ми на списку вишка запослених, али 152 радника никада нису добила изјаву о прекиду радног односа - објашњавају штрајкачи.

Подршку радницима РТП пружили су челници локалних самоуправа са севера Космета и државни секретар у Министарству за КиМ Оливер Ивановић. Запослени најављују да ће сутра одржати протест испред Владе у Београду.

И. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси