Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преговори о 152 запослена у РТВ Приштина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2010.

Извор: Вечерње новости

Преговори о 152 запослена у РТВ Приштина


О судбини 152 радника РТВ Приштина, који већ четврти дан штрајкују глађу, јуче се расправљало у Влади Србије, а да нико од запослених у овој медијској кући није позван на састанак. Четворо представника штрајкачког одбора дошло је јуче испред Владе, огорчени што не учествују у решавању своје и судбинама својих колега.

Одлуком руководства РТС-а престала је да постоји РТВ Приштина, запослени су остали у радном односу, али не примају плату.

- Фебруарска плата била је последња коју смо добили - каже Љиљана Јанковић, члан штрајкачког одбора.

- Наши захтеви упућени су, пре свега, РТС-у, јер смо радници ове куће. Влада може да помогне око социјалних питања, али наш радни статус мора да реши Јавни сервис са Александром Тијанићем на челу.

Она тврди да је Тијанићевом одлуком РТВ Приштина незаконито расформирана, чиме је 152 људи остало без посла.

У Влади смо сазнали да на јучерашњем састанку код Тамаре Стојчевић, генералног секретара Владе, коме су присуствовали представници Министарства за КиМ и РТС-а, није донета коначна одлука о радницима ове медијске куће.

- Ово је само почетак преговора и одржаћемо још неколико састанака - каже Миливоје Михаиловић, директор Владине канцеларије за сарадњу са медијима.Штрајкачи су на КиМ штрајкују глађу и чекају да се њихова судбина реши у Београду.

Антрфиле : Подршка УНС-a


Удружење новинара Србије протестује, такође, што Влада Србије на састанак није позвала никог из штрајкачког одбора РТВ Приштина.

И. М.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси