Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хитна седница РРА због фарме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2010.

Извор: Данас

Хитна седница РРА због фарме


Београд - Због екстремно вулгарног програма који је током викенда емитован у оквиру ријалити шоуа Фарма на телевизији Пинк, Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) сазвао је за уторак хитну седницу, каже за Данас Србољуб Богдановић, портпарол РРА. Како додаје, на седницу је позван и представник телевизије Пинк.

- У овој емисији су током ноћи у петак и суботу изречене псовке и увреде и седница РРА ће бити посвећена само томе. Подсетимо, већ је покренут поступак против таквог понашања у програму неколико РТВ станица, али је проблем сада постао акутан. РРА ће покушати да на неки начин утиче да се то промени - истиче Богдановић.

Татјана Војтеховски, ПР телевизије Пинк, објашњава за Данас да је позив од РРА стигао за главног и одговорног уредника Жељка Митровића, који се тренутно налази у иностранству. Према њеним речима, из тог разлога се не зна да ли ће он директно присуствовати овој седници или ће се затражити одлагање.

- Главни продуценти су већ неколико пута одлазили лично на имање Фарме, како би разговарали са учесницима. Уз све разумевање за напетост учесника, речено им је да њихове понашање прелази у вулгарност и превазилази границе укуса. Слали смо чак и јавна писма у којима смо их упозоравали на то - напомиње Војтеховски.

Она наводи да је то максимално што може да се учини, јер према правилима лиценце не може се нико избацити због псовки. Према њеним речима, дисквалификација учесника могућа је само због физичког контакта, па је тако пре два дана избачен један од учесника.

- Они се приказују онаквим какви јесу у конфликтним ситуацијама и слика коју шаљу о себи је веома лоша. У дневним прегледима се све цензурише, али у живим преносима је то немогуће.

Спорна ситуација се десила око три сата после поноћи, тако да деца нису могла да гледају, али да се то десило раније прекинули бисмо пренос - објашњава наша саговорница.Војтеховски напомиње да се нада да ће са РРА наћи заједничко решење, као што је и раније био случај са емисијом „Тренутак истине“.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси