Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крушевачка „Победа“ добила заступника капитала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2010.

Извор: Данас

Крушевачка „Победа“ добила заступника капитала


Крушевац - Безмало два месеца после раскида купопродајног уговора са бугарском компанијом „Медиа свјат“, Акцијски фонд је за привременог заступника капитала у Новинско-издавачком предузећу „Победа“ у Крушевцу именовао Драгољуба Антића, новинара те медијске куће.

Антић је казао да је његов избор за заступника капитала последица подршке локалне самоуправе и колектива, а први задатак биће повезивање стажа за дванаесторо запослених којима доприноси и порези за пензијско и здравствено осигурање нису уплаћивани од почетка 2009. године.

- То је на неки начин окончање једне процедуре започете раскидом уговора са бившим власником. Сада нам предстоји организовање скупштине акционара која ће разрешити старо и верификовати ново руководство - прецизирао је Антић. Скупштина је заказана за 1. јуни, а до тада ће пописна комисија утврдити стање у предузећу после поништења приватизације.

Како је Антић казао, Победа која је у приватизацију ушла после издвајања из тромедијског регионалног јавног сервиса, остаје самостална и предстоји јој припрема за нову аукцијску продају.

- Ситуација је тешка. Осим неуплаћених доприноса, радницима није исплаћено осам зарада, што је укупно око три милиона динара. Осталим повериоцима дугујемо око милион - казао је он.

Кроз социјални програм прошле године колектив је напустило двоје људи, а по Антићевим речима и сада влада велико интересовање за одлазак из предузећа уз отпремнине, али за то нема средстава.

Према његовом мишљењу, шансе да у овом тренутку буде интересената за куповину „Победе“ су веома мале, као и могућности опоравка с обзиром на привредну ситуацију. - И поред декларативне подршке локалне самоуправе, стање у буџету града Крушевца не наговештава и значајнију финансијску потпору - додао је он.

Новинско предузеће „Победа“, које је прошле године обележило 65 година постојања, приватизовано је у марту 2007. године. Бугарска „Медиа свјат“ платила је 1,8 милиона динара.

Бета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси