Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Само сте се ви заштитили
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2010.

Извор: Вечерње новости

Само сте се ви заштитили


Одговор три медијске компаније Станку Суботићу и компанији  ВАЦ


Једини интерес издавача новина, од самог почетка посртања „Футуре“, био је очување тог предузећа јер је највећи дистрибутер и продавац штампе у Србији. Већина издавача окупљених око Асоцијације медија оценила је да за нормално пословање не би било добро да, примера ради, њихове новине у Београду продаје само један ланац киоска, па макар то био и „Штампа систем“, са којим имамо добру сарадњу.

Препознали смо и да немамо сви исте интересе кад је реч о очувању или банкроту „Футуре“.

Господин Петар Ланге у име медијске групације WАЦ каже да им није у интересу да „Футура“ оде у ликвидацију.

Чињенице, међутим, говоре другачије: WАЦ није у законском, ни у накнадном року пријавио (не улазимо у разлоге зашто то није учинио) потраживања од око 600.000 евра; дао је „јаку банкарску гаранцију“ „Рајфајзен банци“ за кредит „Футури“ (у власништву Станка Суботића), па по том основу није могао да буде поверилац, већ је то била банка; WАЦ је преузимањем потраживања од банке стекао право повериоца и има хипотеку на имовину „Футуре“; WАЦ се изјашњава против плана реорганизације иако је алтернатива само ликвидација; у случају банкрота, од незаштићених поверилаца шансу да се наплати имао би само WАЦ, а изгубио би и јаког конкурента на тржишту.

Поштујемо, наравно, интересе WАЦ-а, али нам се интереси - не поклапају.Издавачи окупљени око Асоцијације медија још једном захваљују свим заштићеним, посебно банкама, и незаштићеним повериоцима који су подржали план реорганизације „Футуре“.

Веселин Симоновић (Рингиер), Драган Вучићевић (Прес паблишинг груп) и Манојло Вукотић (Новости).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси