Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награде за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2010.

Извор: Политика

Награде за истраживачко новинарство


Независно удружење новинара Србије и амбасада САД уручили су на Факултету драмских уметности награде за истраживачко новинарство које се додељују у више категорија за остварења објављена између два светска дана слободе медија.

На овогодишњи конкурс пријавило се 18 кандидата у свим категоријама. Петочлани жири одлучио је да не додели награду у радио конкуренцији, али је због квалитета присгиглих радова додељено више награда у конкуренцији штампаних медија.

Мери Ворлик, амбасадор САД, казала је да је амбасада ове земље, подржавајући 3. мај Светски дан слободе медија, у независно новинарство и медије у Србији у протеклој деценији уложила 33 милиона долара.

Ђорђе Влајић, председник НУНС-а, подсетио је да су медијске слободе погоршане свуда у свету, да новинари у Србији не могу бити задовољни садашњим стањем јер су медији под пресијом политичара и оглашивача.

За телевизијско новинарство прву награду добио је самостални истраживач Желимир Гвардиола. Другом наградом у истој категорији овенчан је новинар Дејан Радуловић са ТВ „Авала". За штампано новинарство у категорији старијих кандидата прва награда припала је Првославу Карановићу, новинару недељника „Време". Две друге награде додељене су новинарима „Врањских новина" Зорану Радуловићу и Дејану Димићу. У категорији млађих кандидата, првом наградом за штампано новинарство овенчана је Ана Манојловић, новинарка Радио Београда „202", док је Предраг Благојевић, новинар интернет новина, Јужне вести", освојио друго место.

М. Р. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси