Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претплата се слабо плаћа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Претплата се слабо плаћа


Медијски јавни сервиси у региони имају сличне проблеме


Јавни сервис Србије послује са губицима. Пројектовани буџет за РТС је сто милиона, од маркетинга и претплате, а реални буџет стигне једва тек до 80 милиона евра. Приходи од претплате смањили су се за девет милиона евра.Ове податке изнео је Александар Тијанић, генерални директор РТС, на трибини "Јавни сервиси у региону".

Он је додао и да је, насупрот укупном паду, претплата у Београду достигла рекордну наплативост од 87 одсто. И 72 одсто Новосађана плаћа гледање програма јавног сервиса. Али је зато на југу наплативост између 18 и 37 одсто.

- Држава је дужна да обезбеди сигуран извор финансирања РТС, да омогући наплату до очекиване стопе од 80 до 85 одсто.

У Црној Гори, према речима Бранка Војичића, генералног директора РТВ ЦГ, ситуација са претплатом још је гора. Наплаћивана је кроз телефонске, па рачуне за струју, и на крају је држава одлучила да телевизију стави на буџетско финансирање.

Судећи по бројкама, најбоља финансијска ситуација је у ХРТ-у, чији је годишњи буџет чак 250 милиона евра, а наплативост претплате 95 одсто.

И. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси