Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Упуство за емитере
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2010.

Извор: Преглед

Упуство за емитере


Опште обавезујуће упутство за емитере, које се тиче предизборних правила за изборе за националне савете националних мањина, биће донето крајем недеље, најавио је портпарол савета Републичке радиодифузне агенције (РРА), Србољуб Богдановић.

„Савет РРА усвојиће упуство које представља скуп примењених предизборних правила које постоје у закону и Кодексу понашања емитера“, казао је Богдановић. Он је прецизирао да је реч о одредби Кодекса 12/4, односно забрани прикривене пропаганде.

Према његовим речима, одредбом је предвиђено да у току предизборне кампање емитери имају обавезу да из свог програма искључе документарне, игране и сличне емисије и филмове у којима се појављују кандидати са изборних листа, али и да избегавају друге облике индиректне политичке пропаганде у редовним емисијама.

Избори за Националне савете националних мањина биће одржани 6. јуна, а од 19 националних мањина у Србији, 16 ће своје националне савете бирати на директним изборима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси