Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трг од 11. Јуна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Трг од 11. Јуна

На девету годишњицу убиства новинара "Вечерњих новости" из Јагодине Милана Пантића, 11. јуна, званично ће бити отворен трг који је по одлуци одборника Скупштине града добио његово име.



До тада ће бити обављени неопходни грађевински радови на самом тргу и уређење оближњег парка. Околне зграде добиће нове табле са бројевима, а за следећу годину, када се навршава десетогодишњица убиства новинара, планира се постављање спомен-табле на тргу или бисте. Коначну реч о томе даће градске архитекте и урбанисти.

- Обележавањем девете годишњице убиства новинара и отварањем трга, Јагодина одаје почаст и вечну захвалност Милану Пантићу - каже председник Скупштине града Ратко Стевановић.

Одборници Скупштине града Јагодина једногласно су донели одлуку да трг у насељу Табане, где је живео Милан Пантић, понесе његово име. Тиме је прихваћена иницијатива УНС.

- Драго ми је што су Миланове колеге покренуле иницијативу и што је Скупштина града прихватила да то спроведе у дело. То је допринос да Миланово име, дело и жртва не оду у заборав, већ да увек буду подсетник и опомена да се тако нешто никада не понови - каже Миланова супруга Живка Пантић, која додаје да је њена највећа сатисфакција син Немања, који је после завршеног факултета почео да ради у редакцији "Вечерњих новости".

Антрфиле: Истрага


Милан Пантић је убијен у улазу своје зграде 11. јуна 2001. године. Полиција је у оквиру истраге и расветљавања околности убиства саслушала више од 2.000 особа.

Г. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси