Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ доставио уговор с Манојлом Вукотићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2010.

Извор: Дневник

ВАЦ доставио уговор с Манојлом Вукотићем


Немачка издавачка група ВАЦ доставила је Б-92 копију уговора о консалтингу који је ова група крајем 2002. склопила с директором “Вечерњих новости” Манојлом Вукотићем.

Из копије уговора се види да ВАЦ директору “Новости” треба да исплати 75.000 евра, а по завршетку послова пола милиона. Вукотић, с друге стране, негира тврдње ВАЦ-а да је узео новац за продају „Новости”. ВАЦ се уговором обавезао на то да ће за све активности које је Вукотић обављао годину дана пре потписивања уговора, директору “Новости” бити исплаћ ено 75.000 евра. У копији уговора, који је ВАЦ доставио Б-92, у даљем тексту пише да ће после конач ног завршетка свих новинских и дистрибуционих пројеката, који треба тачно да буду дефинисани између уговорних страна, консултант, односно Манојло Вукотић, добити надокнаду у висини од највише 500.000 евра. Уговор су 10. маја 2003. потписали Бодо Хомбах, у име ВАЦ-а, и Манојло Вукотић.

Немачка медијска група у уговору наводи да ће у случају успешног узимања власничког удела у свим жељеним пројектима на територији СР Југославије и Републике Српске, с Манојлом Вукотић ем бити настављена сарадња склапањем новог уговора или анексом.Иначе, у образложењу склапања уговора о консалтингу стоји да је Манојло Вукотић ангажован пре свега као генерални директор и главни и одговорни уредник најтираж нијих новина “Вечерњих новости”.

У отвореном писму објављеном у “Вечерњим новостима”, Манојло Вукотић признаје да је крајем 2002. године с ВАЦ-ом потписао уговор о пружању консултантских услуга, али негира наводе ВАЦ-а да је требало да се бави продајом “Вечерњих новости”.

Након међусобног оптуживања компаније ВАЦ и директора “Новости”, у јавности се поставило питање да ли је Манојло Вукотић прихватањем улоге саветника у компанији која жели да купи “Вечерње новости”, а на чијем је он челу, тиме ушао у сукоб интереса.Војин Димитријевић из Центра за људска права сматра да се ради о сукобу интереса, али да би сама компанија “Новости” требало да изађе на крај с тим.

– Па изгледа да се то навелико ради, и јесте сукоб интереса, али би сама компанија требало да изађе на крај с тим. Ја не знам све детаље у вези с тим, али се види да су то озбиљни новци у крајњем исходу. А ту се види да неко ко проповеда неку велику националну, етнич ку, исправност и сам чини нешто што би другима замерио каже Димитријевић.

С обзиром на то да се, по уплатницама, види да је на рачун Вукотић евог сина уплаћено 37.500 евра и на рачун у Мађарској на име Радојка Мрљеша уплаћена иста сума, није јасно да ли је плаћен порез на ту трансакцију.

Б-92

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси