Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кирби новинарки руске ТВ: Ваша питања су смешна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 12. 2015.

Извор: b92.net

Кирби новинарки руске ТВ: Ваша питања су смешна

Тензије у односима САД и Русије су на недипломатски начин испливале и у прес сали америчког Стејт департмента где је портпарол критиковао новинарку руске ТВ.

Спор је почео с низом оштрих и, како наводи агенција АП, сугестивних питања дописнице телевизије РТ Гајане Чичакјан, после чега је портпарол Стејт департмента Џон Кирби изнео неуобичајено оштру осуду руских војних активности у Сирији и понашања руских медија.

"Не могу да верујем да вас није срамота да постављате таква питања", рекао је Кирби после вишеминутне размене с Чичакјан на чије је питање претходно одговорио: "Мора да сте гледали та питања и смејали се себи, зар не? Она су потпуно сулуда". 

Тема расправе је био спор Турске и Ирака о турским војним снагама у Ираку. Турска има војну мисију обуке у Мосулу од 2014, али је долазак додатних снага изазвао незадовољство у Багдаду. 

Чачакјан је питала да ли су САД на неки начин одговорне зато што желе да друге земље шаљу војску у Сирију и Ирак да се боре против Исламске државе. 

Кирби је рекао да се сва америчка војна помоћ у Ираку координира с ирачком владом и да су сваки другачији наводи "само потпуно неосноване оптужбе". 

"Мислим да не вреди више расправљати о томе", рекао је портпарол. 

Расправа је међутим настављена. На питање новинарке зашто САД у основи кажу "то вас се не тиче", Кирби је узвратио: "Опет, још једно смешно питање". 

Кирби је додао да САД пуштају Турску и Ирак да превазиђу разлике и да се свако фокусира на борбу против Исламске државе, "што, узгред, Руси не раде". 

На захтев Чичакјан да каже која су питања "смешна", Кирби је наставио критику: "Можете питати шта год желите... Можете то да радите овде у САД. Али на видим да постављате иста та питања вашој влади о Исламској држави у Сирији. А заиста бих волео да видим да поставите та питања".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси