Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор повратник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 12. 2015.

Аутор: Бојан Цвејић Извор: Данас

Директор повратник

Док се у Србији тренутно води расправа да је четири евра много за претплату и да ли уопште треба плаћати један евро, колико је предложио премијер, у Хрватској 92 одсто грађана редовно плаћа 11 евра месечно за рад Хрватске радио-телевизије.

 

Хрвати размишљају да престану са слањем уплатница, јер више од половине грађана плаћа ХРТ путем трајних налога, рекао је директор њиховог јавног сервиса Горан Радман, на недавној дебати у Београду. 

Радман се на челу ХРТ налази од 2012. када га је на то место изабрао хрватски Сабор.

Према писању загребачког Вечерњег листа, на главна уредничка места именовао је особе с којима је био у родбинским везама иако нису имали подршку редакције.

Неколико пута су покретане иницијативе за његову смену због непријављивања имовине, односно да је власник хотела у Словенији, и сукоба интереса. 

Током његовог мандата традиционални термин емитовања Дневника померен је са 19 и 30 на 19 сати, уведен је нови „њуз“ канал ХРТ4, а за новинаре су утврђена правила понашања на друштвеним мрежама.

Ове године је донео одлуку да објави просечне плате запослених на јавном сервису, па је јавност сазнала да директор има бруто плату 42.000 куна, односно 5.500 евра. 

Радман је рођен 1957. у Огулину.

Дипломирао је на Факултету политичких наука у Загребу, где је уписао и докторске студије, а усавршавао се на страним универзитетима.

У младости је активно играо кошарку и одбојку, био је новинар и уредник различитих часописа и публикација.

Био је и последњи председник Савеза социјалистичке омладине Југославије, а 1984. примио је Титову штафету на стадиону ЈНА у Београду.

Од 1984. до 1987. радио јекао саветнику Председништву СР Хрватске.

Након тога је био изабран за генералног директора Радио-телевизије Загреб, чиме је са 27 година ушао у историју као најмлађи директор телевизије.

Када су га у једном интервјуу 2008. питали да ли би се поново вратио на ХРТ ако би га позвали, одговорио је да не воли повратке, али се четири године касније ипакпредомислио. 

У Хрватским медијима га оцењују као „вечног у хрватској кадровској крижаљци“.

Пре неколико година истакао је да је политика за њега завршена прича, да је у њу „прерано ушао и предуго остао“.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси