Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Посланик тужио новинарку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2015.

Аутор: Н. Марковић Извор: Вечерње новости

Посланик тужио новинарку

Посланик СНС Братимир Васиљевић по други пут је овдашњем Основном суду поднео приватну тужбу против Иване Анђелковић, дописнице дневног листа "Блиц", којом тражи обештећење од 900.000 динара и прописану казну затвора од пола године за дело увреде.

Како се наводи у тужби, због њених текстова у којима пише да је "крао струју", нанета му је "огромна нематеријална штета и срамота", што је довело до "умањења животних активности".

- Ја немам ниједну мрљу у свом животу, а новинарка мора да докаже да сам "крао струју", а ако то не уради треба да сноси предвиђене законске последице - тврди Васиљевић.

- Она покушава да замени тезе, ово је наручена харанга на мене, а ја одговорно тврдим да не дугујем ништа, да сам још тада потписао репрограм о дуговању.

Тужена новинарка одбацује оптужбе и истиче да је реч о својеврсном притиску на слободно новинарство.

- Текст сам писала искључиво на основу онога што сам добила званично од "Југоистока", и ниједном речју нисам увредила Васиљевића, а с обзиром на то да се ради о функционеру, јавност има права да зна да ли плаћа струју или не - изјавила је Анђелковићева.'

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси