Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији кључан фактор у борби против корупције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2015.

Извор: Бета

Медији кључан фактор у борби против корупције

Медији у Србији треба да буду кључни фактор у борби против корупције, а државне институције ефикасније и без политичких утицаја, закључено је данас на скупу поводом Међународног дана борбе против корупције.

 

Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић изјавила је да институције у Србији, пре свих правосуђе, треба да буду ефикасније и ослобођене утицаја политике.

"Треба озбиљно да радите да бисте имали право да кажете пустите ме да радим свој посао", поручила је Татјана Бабић представницима државних институција.

Са друге стране, она је истакла и да медији не смеју да суде и пресуђују и да је такво стање недопустиво.

Председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић навела је на скупу посвећеном улози истраживачког новинарства у борби потив корупције да је неопходна транспарентност токова новца у финансирању медија, како из државних, тако и из страних извора и међународних организација.

Она је додала да, када је транспарентност у питању, исти аршини треба да важе за државне институције, али и за међународне организације које нису лишене политичке агенде.

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић рекао је да је држава генератор корупције у медијима.

"Све док не буду транспарентни токови финансирања медија државним новцем имаћемо корумпиране медије и корумпиране новинаре", рекао је Обрадовић.

Председник НУНС-а је казао да је у Србији створен систем зависности медија од финансирања државним новцем, а не тржишно од оних који конзумирају медије.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

10.12.

2015.

cane [нерегистровани] у 06:56

AGENCIJA BEZ KREDIBILITETA

Treba nam nova Agencija za borbu protiv korupcije ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i drugim zloupotrebama u ovom državnom organu koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси