Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претплата за РТС биће већа од 150 РСД?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2015.

Извор: Б92

Претплата за РТС биће већа од 150 РСД?

Фискални савет оценио је да би сва домаћинства морала да плаћају претплату за јавни сервис од 150 динара да би се надокнадила мања издвајања за то из буџета.

 

Члан Фискалног савета Владимир Вучковић изјавио је да рачуница тог тела показује да би се само у том случају надокнадила преполовљена субвенција из буџета, која ће у следећој години износити 4 милијарде динара.

"Тако да и овде предвиђамо пробијање буџета, односно да ће за РТС требати још око 2 милијарде динара”, казао је Вучковић.

Неколико београдских медија наговестило је данас да би претплата за РТС могла да буде већа од 150 динара, што је максималан износ који је најавио премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је, подсетимо, прошлог месеца објавио да је влада одлучила да изађе у сусрет најугроженијима тако што ће и следеће године са 4 милијарде динара из буџета дотирати рад јавног сервиса, а претплата неће износити планираних 500 већ највише 150 динара.

Ресорни министар Иван Тасовац данас је казао да је законом прописан максималан износ таксе, а да ће управни одбори те две куће донети коначну одлуку.

Министар је рекао и да предложене измене и допуне Закона о јавним медијским сервисима предвиђају да се РТС и РТВ делимично финансирају из републичког буџета и из такси.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси