Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гашић ће бити смењен са функције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2015.

Извор: Б92

Гашић ће бити смењен са функције

Министар одбране Братислав Гашић не може да остане на функцији због изјаве да "воли новинарке које лако клекну", рекао је премијер Александар Вучић. "Када сам чуо шта се догодило, био сам као човек изненађен и шокиран. То су ствари које не могу да се догоде никоме, или не би требало да се догоде", рекао је он.

Како је рекао, увек је био против хајки и харанги и постављао не само своја леђа за све министре.

"Постављао сам себе као штит, и увек сам добро урадио, штитио сам их од лажних напада и оптужби. Тиме сам штитио Србију и државу, од овога не могу да пронађем ни извињење, ни оправдање", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је добро што се Гашић извинио, и да је то новост у нашем политичком животу.

"Али извињење није довољно. Морамо да заштитимо све жене у Србији, то је била лоша порука за све жене и када сам постао премијер, рекао сам да ће бити модерна, пристојна земља. То је земља у којој се не верђају жене, у којима нема мачизма и сексистичких увреда", рекао је Вучић.

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да "воли новинарке које лако клекну" док је давао изјаву у Трстенику након посете "Првој петолетки наменској".

Гашић је примитивну изјаву дао након посете "Првој петолетки наменској" у Трстенику, када је видео како дописница Б92 чучи да не би била у кадру док министар говори.

Након што је у медијима објављена његова изјава, министар је упутио писану изјаву нешто пре 23 часа, у којој наводи да нема оправдања за своју изјаву и "срамно и скандалозно понашање".

Убрзо је реаговао и премијер Александар Вучић, који је навео да је у питању срамно понашање без оправдања.

Новинарска удружења су затражила његову смену и подржала најављени протест испред зграде Владе Србије.

Б92 је осудила Гашићеву изјаву и навела да ће консеквенце које министар буде претрпео због свог политичког става дати одговор на питање о природи власти ове Владе и дати одговор на питање да ли је став министра Гашића политичка позиција Владе чији је члан.

Гашићеву изјаву је критиковали су представници опозиција, цивилног друштва, повереник Родољуб Шабић и повереница Бранкица Јанковић, али и његова колегиница из Владе Зорана Михајловић.

Министар рада Александар Вулин је рекао да је Гашићев коментар непримерен, али да је "добар човек и да је њему сада најтеже".

Коментари (2)

Остави коментар
пон

07.12.

2015.

stevan konstantinović [нерегистровани] у 18:08

zašto klečanje?

Poštovana gospodo,
nigde nisam pročitao niti čuo ZAŠTO JE NOVINARKA KLEČALA DOK JE UZIMALA IZJAVU? Radio sam svojevremeno u novinarstvu, ali nikada i niko, ni ja, ni bilo ko od kolega i koleginica, nije klečao, prilikom uzimanja izjave!
O čemu se radi?
prof dr Stevan Konstantinović
Novi Sad

Одговори
пон

07.12.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:16

novi ministar

DIKOVIĆ


Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси