Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Повереница: Недопустиво и увредљиво обраћање Гашића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Повереница: Недопустиво и увредљиво обраћање Гашића

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оценила је да је обраћање министра одбране Братислава Гашића новинарки ТВ Б92 недопустиво и увредљиво не само за новинарке, него и за све жене.

 

Јанковић је саопштила да сви представници власти у Србији, као носиоци јавних функција, имају додатну обавезу да се боре против родних стереотипа и да жене у српском друштву третирају с поштовањем, равноправно и без дискриминаторских ставова.

Повереница указује да је добро што се министар убрзо извинио, а да би цео случај требало да буде опомена свим носиоцима власти да се у говору и комуникацији понашају пристојно и са пуним уважавањем саговорника.

Повереница Јанковић напомиње да се у циљу живота у равноправном, демократском и толерантном друштву, стереотипи и предрасуде према женама, који су често у корену сваке дискриминације, морају темељно и доследно сузбијати.

Јанковић подсећа да Србија као и друге земље у свету, обележава 16 дана активизма, који су почели 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама и трају до 10. децембра, Међународног дана људских права, и да зато поруке и изјаве које се дају јавности имају додатну тежину.

Министар Гашић је јуче упутио увредљиви и сексистички коментар: "Волим ове новинарке које овако лако клекну".

За данас у 19 часова заказан је протест медијских професионалца испред Владе Србије против министра Гашића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси