Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Позив медијским професионалцима на протест против Гашића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2015.

Извор: Бета

Позив медијским професионалцима на протест против Гашића

Протест медијских професионалаца са захтевом за смену министра одбране Братислава Гашића са свих јавних функција због изјаве којом је увредио новинарку Златију Лабовић, најављен је за вечерас у 19.00 сати испред Владе Србије.

 

У најави протеста коју су потписали новинарка недељника НИН Тања Николић Ђаковић и новинар портала Цензоловка Зоран Б. Николић, медијски професионалци позвани су да бојкотују конференције за новинаре и све јавне догађаје на којима је присутан министар Гашић.

"После поступка Братислава Гашића према колегиници Златији Лабовић, као и његових ранијих скандалозних испада, не сме се дозволити да тај човек остане на јавној функцији. Морамо захтевати да се представници власти према новинаркама и новинарима односе с поштовањем", наводи се у позиву на протест.

Министар одбране Братислав Гашић увредио је јуче новинарку Б92 непримереним речима на званичном догађају у Трстенику, што је наишло на бројне осуде медија, новинара, као и повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића.

Речи "Волим новинарке које лако клекну", Гашић је изговорио док се група новинара припремала да од министра узме изјаву након његовог обиласка фабрике Прва петолетка, када су неки од њих, међу којима и новинарка Б92 Златија Лабовић, чучнули да не би ометали сниматеље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси