Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Није било државног удара, не осећам се угрожено"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2015.

Извор: b92.net

"Није било државног удара, не осећам се угрожено"

Премијер Србије Александар Вучић сматра да није било државног удара и да не постоји ни снаге, ни воље за тако нешто, али да постоји намера да се урушава влада. "СНС је странка људи различитих идеја, али којима је правац напретка основни и суштински. Смешно је да ми је Зорана Михајловић главни опонент у Влади. Ако Зорани одговара да се тиме хвали, у реду, али ја то нисам приметио. Имам поверења у оно што она ради у министарству", рекао је Вучић и додао да "председник Николић одговорно обавља свој посао".

 

"Николић има пуну подршку владе и моју лично", нагласио је Вучић. 

"Маја Гојковић је изванредно била у Ирану и не разумем све то о хиџабу. Нико је није питао, нити је поменуо нешто о продаји оружја, да је разговор био успешан. Нико не спомиње да је успела да 'измири' погрешне потезе Србије према Ирану, а успела је, а то је много важније од мараме", казао је Вучић. 

"Ми им нисмо били довољно захвални за оно што су за нас учинили везано за Косово и Метохију. А то је много важније од тога каква је била њена марама", рекао је Вучић. 
Ко је рекао државни удар? Медији и део јавности све време полемишу са једним новинаром који је лансирао тврдњу о државном удару, рекао је премијер Вучић.

"Новинар Драган Ј. Вучићевић је пре десет дана изнео неке ствари које нису сасвим истините, државни удар је када долази до промене власти изнутра. У овом случају, ја не мислим да је било државног удара, ни снаге, ни воље за то. Овде постоји перманентна намера да се урушава Влада Србије, али није реч о државном удару", рекао је Александар Вучић за РТС. 

"Дан пре тога је објављена моја потерница на насловној страни тих новина. Нико није реаговао. Разумем да је премијер најнападанија особа у држави и да некоме смета. Та медијска групација све време тврди да нису поменули Вучића. А пише Вучић. Злоупотребљавају таквог човека (Корница) да оптуже премијера да је криминалац. Некоме се много журило са таквим нападом", казао је премијер. 

"Ово је најтежа могућа оптужба за конкретно кривично дело. Ја тог човека (Корница) нисам никада видео. Ја сам тражио додатно да одем на полиграф, против кога се води једна страшна кампања. А што се онда сви лажови плаше детектора лажи", нагласио је премијер. 

"Нећу да дозволим да Србија буде рекетирана, да било ко уцењује – дајте ми 'Политику' и 'Новости', као што су радили за време владавине ДС-а“, рекао је премијер. 

"Говорим о марифетлуцима врха ДС-а, Богићевића, Родића и Бјелопетровића", рекао је Вучић. 

"Нећу да дозволим било коме у Србији да ме повезује са било каквим криминалом, гадим се криминалаца и било каквих бараба, јер се борим против њих и нећу да на мене падне било каква сенка", рекао је Вучић. 

"Не осећам се угрожено. Има покушаја да се уруше капацитети владе и то је нешто што је перманентно", истакао је премијер.

"Догађале су се чудне ствари"

На питање да ли су и неке западне земље умешане у недавне догађаје премијер је рекао да не жели да говори о ономе за шта нема доказе. 

"Не могу да говорим о амбасадама. Догађале су се чудне ствари, из једне западноевропске земље, када сам обилазио мигранте, трајала је конференција за новинаре, обавештавају ме да се десило нешто, један човек је обилазио 'Кобре', људе из странке и свуда се распитивао какво је и колико моје обезбеђење, из којих су јединица. На крају су га позвали и установило се да је реч о главном обавештајцу, односно првом секретару једне западне амбасаде. Зашто им је то било важно - не знам, али то је било моје лично разочарање, ипак, нећу да кварим односе са том земљом. То се дешавало након инцидента у Сребреници", испричао је премијер.

 Он је додао да га је заболело то што иза појединих медијских притисака стоји и Брисел, подсетивши на аферу у вези са ЈП Колубара и копом Западна Тамнава. 

"Хвала што сте дали огроман новац за поплаве, 70 милиона евра, али зашто нисте дали и тај 71. милион више._Људима би то значило више него што сте се бавили тиме да се износе неистине против Владе Србије и да се то зове некакво истраживање", поручио је Вучић.

"Неки би да врате Србију у муљ тајкунског лудила"

 Пре мир Вучић је рекао да у Србији постоје људи који нису спремни за промене и који би да врате Србију у муљ тајкунског лудила, али да и стране земље имају неке своје интересе, пошто је Србија једина стабилна у окружењу. 


Он је казао да Мирослав Мишковић није главни кривац, али је симбол и парадигма паразитске Србије, у којој су тајкуни узимали кредите без покрића, давали паре политичарима и члановима управних одбора. 

За Мишковића је казао да је способан човек, којем се приближила првостепена пресуда, иако су многи говорили да нема довољно доказа. 

Сада, када му се приближила првостепена пресуда, према Вучићу, Мишковић се налази у својој болници, код својих доктора, а да то никоме није интересаннтно, зато што многи хоће да рестаурирају такав систем. 

Он је указао да се његова влада бори против тајкина, и упитао која банка је затворена ове године, додајући да је све што је пљачкано затварано прошле године, и да нема више да тајкуни без колатерала узимају паре. 

Вучић је казао да је Србија једина стабилна земља у окружењу и да ће остати стабилна и сигурна, а да то неким земљама смета.

"Не верујем да ми људи из владе раде о глави

Упитан и за Сашу Мирковића, који је напустио СНС, и за отворено писмо које му је пре тога послао износећи оно што му смета у странци, Вучић је кратко рекао: 

"То писмо је писао медијима, а не мени. Да је желео мени да га упути, тако би и било, зна се на који се то начин ради. Сви који хоће да иду, нека иду слободно, нико им не брани". 

Вучић је рекао да нема расцепа у Српској напредној странци (СНС), да је кључно како ће се Србија развијати и да не сматра да су потребни ванредни парламентарни избори. 

"Догодио нам се 'велики расцеп', отишао је Саша Мирковић и не знамо како ћемо даље", рекао је премијер за РТС, одговарајући на питање новинарке како коментарише одлазак Мирковића из странке. 

"Радим најбољи посао за Србију, а они који хоће да иду срећан им пут...и то свима кажем, ко год хоће, и коме год се не свидја", рекао је Вучић. 

"Ко мисли да боље може 'изволите', само, постоји на крају утакмица пред народом, који ће да цени не само знање и памет, већ и поштење, марљивост и одговорност", приметио је Вучић.

"Притисака ће свакако бити"

Премијер је нагласио да ће 14. децембра бити отворена поглавља 32 и 35, да ће 32 поглавље веоам брзо бити затворено, да је 35. нешто захтевније и истакао да очекује да ће бити даљих притисака по питању Косова. 

Он је казао да ћемо отворити прва поглавља, а да није од тога прављена еуфорија. 

То је резултат рада градјана и на томе им честитам“, поручио је Вучић. 

Поглавље 35 је, како је констатовао, болно и тешко за нас, и тиче се односа са Приштином. 

Он је одбио да коментарише изјаву једне британске парламентарке, која је рекла да ће на крају Србија морати да призна независност Косова. 

Не мислите ваљда да ћу да коментаришем изјаву једне посланице“, казао је он додајући да ће притисака свакако бити. 

"То не може да нас заобиђе", приметио је премијер. 

Према његовим речима, након поглавља 32 и 35, веома ће брзо бити отворена поглавља 23 и 24.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је дефицит за новембар "свега 535 милиона динара, скоро да га нема"

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси