Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радуловић: Вратити сигнал ТВ "Девић"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2015.

Извор: РТВ

Радуловић: Вратити сигнал ТВ "Девић"

Покрет "Доста је било-Саша Радуловић" саопштава данас да је телевизија "Девић" из Смедеревске Паланке укинута прошле недеље без икаквог образложења, само дан пошто је добила обавештење директора Јавног предузећа "Емисиона техника и везе" да ће јој бити искључен дигитални сигнал, иако има уредну дозволу за емитовање локалног програма.

Ова мала, приватна телевизија била је специфична по томе што је свој програм отворила за грађане из целе Србије који су у програму уживо износили своја искуства и слободно мишљење, наводи се у саопштењу Покрета.

Радила је од 1992. године, а њен власник је један од оснивача АНЕМ, мреже станица које су се бориле за слободу говора и медија.

Према оцени Покрета, ТВ Девић је само једна од неколико локалних телевизија које су већ укинуте, јер су одбиле да лажирају стварност.

Разлог за укидање пронађен је у неразумно високим таксама за коришћење дигиталног сигнала којима власт, према ставу Покрета, гуши мале локалне станице и које износе око 5.000 евра месечно.

Напомињући да су, приликом приватизације, локалне медије "покуповали народњачки тајкуни", Покрет упозорава да ће "локална медијска сцена остати у потпуном мраку и под тоталном контролом власти".

Гашење телевизије "Девић" је показни пример шта се догађа са независним приватним станицама које су отвориле програм за различита мишљења, указује се у саопштењу Покрета.

Покрет захтева од надлежних институција, Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и новинарских удружења, да предузму све неопходне мере да се телевизији "Девић" врати сигнал.

Накнаде за коришћење дигиталног сигнала потребно је примерити пословању независних, малих локалних и регионалних телевизија, наводи Покрет, који протестује против економског гушења независних медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси