Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удружење новинара Црне Горе: Судије скините повез са очију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2015.

Извор: ИН4С

Удружење новинара Црне Горе: Судије скините повез са очију

Удружење новинара Црне Горе, упутило је саопштење за јавност у којем оштро осуђују изречену пресуду Суда за прекршаје, по којој је уредник портала ИН4С Гојко Раичевић, проглашен кривим због, наводног непоступања по наређењу полицијског службеника приликом акције разбијања протеста Демократског фронта, 17.октобра на платоу испред зграде Скупштине у Подгорици.

 

Како се наводи у саопштењу, УНЦГ никада се није мијешало у судске одлуке, нити коментарисало, вјерујући да је правди најбезбедније у Кући правде.

„Но, правда се већ дуже времена проскитала од немила до недрага, од кабинета до кабинета, од предсједника до потпредсједника, од министра до тајне полиције, па је пред тим сазнањем правда проглашена скитницом, просјаком коју условљавају домаћи и свјетски мангупи.“ – наводи се у саопштењу.

„Тако затечена, условљена, с намјером, униформисана правда у Црној Гори све се гласније из разних пресуда појединих судија и судова гласка као неправда. А да ли је тако, на народу је да просуди, а ако ће судити онда прво нека зна да је новинар и уредник портала Ин4С Гојко Раичевић проглашен кривим у Суду за прекршаје и биће новчано кажњен.“ – истичу из УНЦГ додајући да се висина новчане казне још не зна, али како кажу, биће, вјероватно, накнадно одређена у рјешењу Суда за прекршаје.

„Јавност је била у прилици да види и процијени “гријех” Раичевића приликом хапшења, али и да се упозна како су га полицајци тукли, батинали и понижавалали, и то све у име одбране “уставног поретка” и имена и дјела властодржаца. За све то постоје видео снимци, фотографије, љекарска увјерења, бројни свједоци, али се Богињи правде не напушта топли скут оца нације, државе и свих њених институција.“ – подсјећају из УНЦГ на догађај испред зграде Скупштине и захтјевају од судија да буду објективни и слободни у доношењу пресуда.

 „Удружење новинара Црне Горе захтијева да судије пресуђују најприје као слободни људи, поборници права и правде и да скину повез са очију и виде даље од политичких наредби. Када се то догоди биће више правде и слободних појединаца.“ – закључујуе су у саопштењу УНЦГ чији је потписник предсједник Удружења Новица Ђурић.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

01.12.

2015.

bivša stanovnica CG [нерегистровани] у 09:56

razlika

Od kad sam se vratila iz CG, napredak u medijskim slobododama je sledeći: pok. Duška Jovanovića nisu tukli i sudili mu: njemu sa kratko ibrzo presudili.
Neka mu je laka zemlja i tada njegovom nerodjenom detetu!
A vama drage komšije, lako hodanje po crnoj zemlji.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси