Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ударац слободи медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2015.

Извор: Дневник

Ударац слободи медија

Европска унија и Организација за европску безбедност и сарадњу изразили су јуче забринутост због подизања оптужнице против двојице турских новинара који су осумњичени за шпијунажу.

Оптужнице су подигнуте против новинара Џана Дундара и Ердема Гула након што су објавили да су турске тајне службе слале оружје исламистичким побуњеницима у Сирији, навео је АФП.

Портпаролка високе представнице за спољну политику и безбедност Маја Коцијанчич изјавила је да су те оптужбе забрињавајуће.

„Пажљиво пратимо развој ситуације који је забрињавајући”, рекла је она на конференцији за новинаре, два дана уочи самита ЕУ-Турска у Бриселу. 

Истовремено, представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић саопштила је да оптужнице против турских новинара „даље деградирају већ критичну ситуацију у области слободе медија у Турској”, истичући да је то неприхватљиво.

Мијатовић је позвала турске власти да ослободе новинаре и одбаце оптужнице.

Дундару, главном уреднику дневника „Џумхуријет”, и Гулу, шефу редакције тог листа у Анкари, прети доживотна робија уколико се утврди да су криви, преноси Би-Би-Си.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси