Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зорана тражи хапшење Вучићевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2015.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Зорана тражи хапшење Вучићевића

Потпредседница Владе Зорана Михајловић захтева да главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић буде ухапшен и осуђен на затворску казну због кривичних дела „ширење панике" и „проношење лажних вести“, сазнајемо у Републичком јавном тужилаштву!

Михајловићева је, како нам је незванично потврђено, поднела кривичну пријаву против Вучићевића и у више наврата ове недеље лично ургирала код републичке јавне тужитељке Загорке Доловац да Вучићевић што пре буде приведен и кривично гоњен!

Хоће да нас ућутка

У тужилаштву кажу да је ово „страшан и непримерен" притисак извршнен на судску власт.

-Зорана је више пута ургирала да се по сваку цену покрене истрага и наложи саслушање Драгана Ј. Вучићевића. Она је буквално полудела због оптужби које је на њен рачун Вучићевић изнео на ТВ Пинк у суботу, 21. новембра, али и последњих дана у текстовима у лнформеру.Тражила је од Доловчеве да ваш уредник буде најстроже кажњен, викала је да „тај лудак мора да заврши у затвору"! Сви смо били шокирани оваквом бахатошћу и покушајем да се ућутка ваш лист- истиче наш извор из Тужилаштва.
У Вишем јавном тужилаштву кажу да ће у овом случају поступити „строго по закону".

Незванично сазнајемо да ће бити издат налог полицији за саслушање Вучићевића и може се очекивати да главни уредник Информера током викенда буде приведену Управу криминалистичке полиције!

Министарка Михајловић, која је и потпредседница СНС, упорно је јуче (петак) одбијала сваки контакт са новинарима и уредницима нашег листа. Њен медијски саветник, бивши одговорни уредник „Блица“ Светомир Марјановић, такође није хтео да нам одговори ни наједно питање.

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић поручује да „стоји на располагању држави“.

- Ту сам, нигде не бежим! Не морају да ме хапсе, биће довољно да ме позову и ја ћу сам отићи у полицију, тужилаштво где већ надлежни кажу... И даље стојим иза свега што сам рекао на ТВ Пинк и иза сваког текста који смо објавили у Информеру - категоричан је Вучићевић. 

Застрашујућа дрскост

Наш уредник каже и да је застрашујућа бахатост са којом потпредседница Владе Зорана Михајловић наступа у тужилаштву.
- Замислите само шта би се десило да је неко други притискао тужилаштво да приведе било ког новинара или уредника?! Али кад Зорана тражи моје хапшење, то је ваљда у реду, то је та демократија... У сваком случају, већ сам рекао да стојим свим надлежним органима на располагању и да ћу и полицији и тужилаштву детаљно пренети сва моја сазнања и доказе којима располажем. Само се искрено надам да ће правна држава реаговати и у неким другим, много озбиљнијим случајевима милионског криминала у који су умешани неки дмги власници медија - навео је Вучићевић и нагласио:

- Страшна паника Зоране Михајловићје најбољи доказ да све време говорим истину! Ускоро ће се тек видети колико сам у ствари у праву!

Министарка тражи пет година робије! 

У члану 343 Кривичног закона, на који се у својој пријави позива министарка Михајлович, наводи се:
„Ко изношењем или проношењем лажних вести изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа... казниће се затвором од три месеца до три године... Ако је ово дело учињено путем медија или на јавном скупу, учинилац ће се казнити затвором до пет година."

Небојша Авлијаш, адвокат

Михајловићева може да поднесе кривичну пријаву само као грађанка, али не и као чланица Владе.

Мирковић напустио посланичку групу СНС

Посланик СНС и председник скупштине општине Зајечар Саша Мирковић напустио је посланичку групу СНС у Скупштини Србије и, бар за сада, нема намеру да врати мандат странци! Мирковић званично каже да је напредњачки клуб напустио како нико не би сумњао у било какву спрегу СНС са листом „Спорт" и фирмом „Тањуг инфо", чији је он власник (!?!). - Хоћу да дам лични допринос, који се огледа у томе да сам напустио посланичку групу СНС како нико не би сумњао у било какву спрегу која би штетила угледу великих брендова какви су „Спорт" и „Тањуг" - рекао је Мирковић у својој сасвим шизофреној изјави.

Он, међутим, до закључења овог издања није хтео за Информер да каже да ли ће, када и под којим условима вратити посланички мандат који је прошле године добио на посланичкој листи СНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси