Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пинк подржава напоре да се регулише емитовање риалитија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2015.

Извор: Бета

Пинк подржава напоре да се регулише емитовање риалитија

Телевизија Пинк поздравља и подржава напоре Регулаторног тела за електронске медије да правно регулише емитовање риалити програма, саопштила је данас та телевизија.

"Сагласни смо са ставом стручне јавности да овакви програми могу штетно да утичу на телевизијски аудиторијум, нарочито на малолетнике. Такође, ти програми, упркос високим рејтинзима, погубно утичу на структуру програма емитера. Са друге стране ријалити програми нису законом забрањени и сваки вид забране представљао би озбиљно нарушавање медијских слобода", наводи се у саопштењу.

Додаје се да "телевизије не васпитавају децу и омладину већ породица и систем школства", а да су упутства за који узраст се неки програм не пропоручује "сасвим довољан путоказ онима који се баве васпитањем".

"Зато нас и радује напор Регулатора да пронађе праву меру за емитовање оваквих програма. Подсећамо да телевизија Пинк није почела емитовање риалити програма у Србији, али како они носе велику гледаност, као комерцијални емитер, због тржисне утакмице били смо принуђени да и ми такве програме уврстимо у програмску шему", наводи се у саопштењу.

Додаје да је Телевизија Пинк позната по "врхунским шоу и играним програмима", а да су кризне ситуације показале и да тај медиј уме да направи и добар информативни програм.

"Зато нас и радује регулисање риалити програма, јер ћемо моћи да покажемо све што умемо", навела је ТВ Пинк.Председник Савета РЕМ Горан Караџић изјавио је 23. новемра да је то тело усвојило текст обавезујућег упутства према коме емитери неће моћи да пуштају ријалити програме пре 23 часа.

Како је Караџић казао за агенцију Бета, сада следи јавна расправа о том документу.Независно удружење новинара Србије (НУНС) затражило је јуче од Савета РЕМ да због насиља у ријалитију "Фарма" који се емитује на Телевизији Пинк "хитно и најоштрије казни" ту телевизију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси