Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саша Мирковић одговорио “непостојећој агенцији Танјуг”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Саша Мирковић одговорио “непостојећој агенцији Танјуг”

Народни посланик Саша Мирковић оценио је у саопштењу да су "непостојећа агенција Танјуг и Бранка Ђукић, директор непостојеће агенције, која ради мимо свих законом прописаних оквира, данашњим саопштењем покушали су да нанесу штету новоотвореном медију Танјуг Инфо" и њему лично "из само њима знаних разлога".

 

Према наводима Мирковића, које преноси портал Телеграм, Танјуг је саопштењем покушао и да обезвреди његово "залагање за очување традиције и бренда, макар кроз очување имена Танјуг".

"Новинска агенција Танјуг угашена је 5. новембра ступањем на снагу Одлуке о престанку рада Новинске агенције Танјуг, објављене у Службеном гласнику. Ово једноставно значи да Танјуг више не постоји", констатовао је Мирковић.

Он сматра да, "исто тако, не може постојати ни директор непостојеће агенције, како се и даље представља Бранка Ђукић".

"Данашње саопштење упутила је непостојећа директорка непостојеће агенције, са мени несхватљивим тврдњама да сам ја, регистровањем Танјуг Инфо, учинио 'последњи у низу покушаја да се унизи Танјуг'!? Како се може унизити нешто што више не постоји? И како лого новоотвореног медија може да има сличности са логотипом агенције која више не постоји", упитао је Мирковић.

"Танјуг је био бренд који је, на жалост, отишао у историју. Ја сам сам био један од првих који је апеловао да нађемо начина и сачувамо Танјуг", нагласио је Мирковић.

"Већина је одлучила – и Танјуга више нема! А моје настојање да од заборава сачувам макар успомену на један велики бренд, данас је омаловажен од стране непостојећег директора непостојећег Танјуга", оценио је Мирковић.

Он подсећа на речи Бранке Ђукић да је друга ствар што више не може да постоји као државна агенција и пита ко стоји иза те "друге ствари", и како ће онда Танјуг да постоји ако не може као државна агенција, а није продата у поступку приватизације?
"Или је било скривених намера, ње или некога ко је њој близак", закључио је Мирковић.

Коментари (2)

Остави коментар
нед

29.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 12:50

НЕ ДАЈ БОЖЕ!

Не дај Боже да се Срби сложе! - одавно то, на жалост, слушамо и ево сад, кад је у питању мрачна слика о Танјугу, навлачимо уже на разне стране. Велика је штета нанета општим интересима, мора се исправити грешка и није важно, бар у борби за опстанак агенције са угледом,кога оптужити за недело. Нисам бранилац ”лика и дела” директорке (велика је за мачка говеђа глава!), али ми је, као корисника медијских услуга, предоста изђикалих менаџера и богатуна натрпаних џепова из шареноликих извора. Тужно је за српски журнализам, ефекте наказности видимо свакодневно, што су овладали људи за које се у најблагонаклонијем смислу може рећи да су проблематични и надасве некопетентни да владају новинама и осталим кућама у истој области. Ето и тај Мирковић! Прочуо се водећи певачице (некима свака част), али је доста да се онако гломазан башкари у посланичкој клупи и председничкој зајечарској фотељи. Новинарство је СВЕТА професија, није за свакога, убачени новац само тренутно гарантује успех. Реците то бахатим новим газдама, спасавајте ако се нешто може спасити, сад је већ Србија у питању. Ова приватизација, као и све претходне у привреди, нанела је много зла са стравичним последицама. УНС је нада!

Одговори
суб

28.11.

2015.

Milan [нерегистровани] у 11:50

Neka joj je rekao!

Hvala bogu da neko van Tanjuga napiše (reče) istinu o samozvanoj Branki Đukić i samozvanom Tanjugu. Đukić je samozvani direktor, glavni urednik, skričač po hodnicima na Obilićevom vencu 2, bila je, uz sve to, jedini vlasnik već godinama.
NA Tanjug, onaj iznad i mimo Branke Đukić, na žalost, od 5. rođendana kada je trebalo da obeleži og 73. rođendan, više ne postoji. Tanjug je ugašen bez nekog velikog, valjanog razloga, ali to se desilo. Ugašen je, nek se zna, samo da bi se pomoglo Beti jer su presahle pare iz belog sveta, a nešto manje Fonetu. Zašto i dalje postoji Beoinfo (ova agencija iako besplatno plasira vesti je u gradskom, dakle državnom vlasništvu). Zašto i dalje postoje Filmske novosti (zar one nisu državne)?
Mirkovića je bilo sramota što je ugašen Tanjug u vladajućem mandatu njegove stranke, još dvojica poslanika su se stideli kada je ta tema došla u skupštinu. Mirković pokušava koliko može a to je više od samozvane Branke Đukić i 90 poslušnika.
Neka joj je rekao!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси