Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Танјуг: Саша Мирковић штети угледу агенције Танјуг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Танјуг: Саша Мирковић штети угледу агенције Танјуг

Новинска агенција Танјуг предузела је мере у циљу заштите свог угледа и имена, након што је у регистар АПР уписан медиј са називом Танјуг Инфо.

 

Ти кораци су предузети и да би се развејале све сумње и нагађања да домен Танјуг Инфо има било какве везе са новинском агенцијом Танјуг или да је део могућег решења за наставак рада националне агенције.

Регистровање домена са Танјуговим именом, као и пријава Саше Мирковића Заводу за интелектуалну својину за признање žжига, који у имену такође има назив Танјуг, а дизајном подсећа на заштићени знак Новинске агенције Танјуг, не само да су на штету угледа Танјуга, већ представљају повреду законом заштићених права агенције, али и државе Србије, као сукцесора свих имовинских права Танјуга.

Новинска агенција Танјуг захвална је свима који су изразили бригу због могућности да нестане такав бренд какав је Танјуг, али не може, а да не примети да је та брига окаснела, јер је много тога већ учињено у правцу руšшења угледа Танјуга и гаšшења агенције.

То се уосталом наставља и сада, након одлуке владе о престанку ЈП НА Танјуг, а "наступање" Саше Мирковића као "чувара имена и дела и традиције Танјуга" само је последњи у низу покушšаја да се унизи Танјуг, оцењује национална агенција.

“Не ради се, дакле, само о зашšтити имена. Ради се о зашšтити националне новинске агенције. Све šшто се догађа од одлуке о гаšшењу државне агенције и све шšто је тим поводом пласирано у јавност, све полуинформације и нагађања, укључујући и конфузију у вези са доменом Танјуг Инфо, до те мере је банализовано да су, изгледа, многи заборавили да је Танјуг институција дуге традиције и велике снаге, и да нешšто значи и у Србији и ван земље. Друга је ствар šшто виšше не моžже да постоји као дрžжавна агенција. Али, Танјуг је озбиљна медијска кућа, и недопустиво је да се о његовом статусу и судбини, као и судбини људи у Танјугу, дебатује на таблоидан начин”, поручују из Танјуга.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

28.11.

2015.

Pravi Tanjugovac [нерегистровани] у 18:08

lov u mutnom

Nedopustivo je i da Branka Djukić kojoj je mandat istekao pre godinu dana radi to što radi: preko noći prepolovi agenciju, 16. novembra, bez pismenih rešenja, telefonski, kasno uveče. Nedopustivo je da tim ljudima koje je odbacila, medju kojima su uglavnom iskusni novinari, ugasi naloge, oduzme zakonsko pravo na rad, a onda i zabrani ulaz u zgradu, gde im se još uvek nalaze radne knjižice. Nedopustivo je da samo sa odabranom polovinom potpiše nekakve ugovore o delu, bez pečata, verovatno s namerom da im isplati zarade za novembar, a od zaostale rate od države, na osnovu odobrenih sredstava u junu ove godine, koja su opredeljena na osnovu celokupnog broja zaposlenih. Već je toliko puta prekršila zakon, da ako još i zadrži državni novac za polovinu zaposlenih, onda se s pravom možemo pitati gde mi to živimo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси