Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  АМГ: Родића прогони власт, хоће да нас ућуткају!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2015.

Извор: Курир

АМГ: Родића прогони власт, хоће да нас ућуткају!

Обавештавамо јавност да су због истинитог и објективног извештавања медија у оквиру „Адрија медија групе" чланови породице Родић, а посебно ја лично, као власник компаније поново изложени прогону од стране власти.

Тај прогон се врши злоупотребом државних институција. 

У протеклих месец дана покренуто је неколико судских поступака против мог оца у вези са догађајима од пре 15-25 година, из времена режима Слободана Милошевића, који су били давно окончани.

Сада мог оца поново оптужују у вези са активностима којима је од Милошевићевог режима спасавао штампарију у којој су се тада штампали сви српски независни медији. 

Истовремено, отпочео је притисак Пореске управе према за посленима у АМГ надлежним за финансије да се по сваку цену пронађу нека дуговања по основу пореза, иако АМГ не дугује нити један динар пореза. 

У протекле три године ја и моје компаније платили смо 1,2 милијарде динара пореза.

Ја лично такође немам никаквих пореских дуговања, али без обзира на то, Пореска управа је добила налог да по сваку цену пронађе да сам дужан.

Према мојим информацијама, све ово се ради по налогу и под притиском власти која је незадовољна писањем Курира, Њузвика и других наших издања. 

Позивам министра финансија г. Душана Вујовића, директорку Пореске управе гђу Драгану Марковић и министра правде г. Николу Селаковића да зауставе ову злоупотребу државних институција на чијем су челу и за чије поступање су одговорни.

Предочавам да описани притисци и напади представљају недозвољено и незаконито гушење слободе штампе и говора.

У последњих пет година па до пре месец дана мог оца нико није позивао у вези са било којим кривичним поступком.

Пореска управа нам је редовно издавала потврде да смо измирили све пореске обавезе и наше пословање препознато је као транспарентно и законито од стране свих државних институција.

Злоупотреба институција до које је сада дошло очигледно је последица објективног и истинитог информисања које врше медији у власништву АМГ. 

Ако су наши медији објавили било шта неистинито, позивам сва заинтересована лица да то демантују или да заштиту својих права остваре у законом прописаном поступку.  

Нико нема право да гуши слободу штампе и слободу говора злоупотребом овлашћења Пореске управе, конструисањем кривичних поступака и слично. 

Адрија медија група, генерални директор Александар Родић

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси