Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сарадња је могућа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2015.

Извор: Фонет

Сарадња је могућа

Кроз пројекат "Kosovo-Serbia: LIVE", 18 новинара из 15 београдских и приштинских редакција показало је да су сарадња и дијалог између два народа могући, пожељни и прихватљиви за обе средине, изјавио је председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић.

Према речима Обрадовића, протеклих месеци новинари су урадили 30 прича које су објављене у штампаним, онлајн медијима и на телевизији, али је размењен и већи број агенцијских вести.

Осим дневне политике, рађене су и нешто дугачије теме попут мигрантске кризе, кријумчарења белим робљем, несталих, повратка Срба, владавине права на Косову, економске сарадње, приватизације, улагања Србије на Косову.

"Највећи проблем је био обезбедити саговорнике", рекао је Обрадовић, додајући да нису забележене инцидентне ситуације. Обрадовић је истакао да је кроз овај пројекат успостављена добра сарадња на професионалном, али и на личном плану.

Директор невладине организације Kosova Live Келменд Хапчиу сматра да је добро што је отворен још неки канал комуникације између Србије и Косова.

"Овом пројекту је претходила размена новинара из Београда и Пришине и том приликом новинари су имали могућност да направе неке приче које немају везе са политиком", рекао је Хапчиу, истичући задовољство што у пројектима учествује доста младих људи. Један број текстова новинара који су учествовали у пројекту биће објављени у дневним листовима Данас и Коха диторе.

Циљ пројекта је био да допринесе побољшању протока информација, кроз наставак и јачање пројекта размене новинара на релацији Београд - Приштина.

Носиоци пројекта су НУНС и Невладина организација Kosova Live, док су финансијску подршку пружили Делегација Европске уније у Србији и Канцеларија за сарадњу сацивилниом друштвом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси